51

Στον απόηχο του τροχαίου δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή του Γεργκ Χάιντερ, ο διάδοχός του στην ηγεσία της ακροδεξιάς Συμμαχίας για το Μέλλον της Αυστρίας (ΒΖΟ), Στέφαν Πέτζνερ, παραδέχεται ότι είχαν μία «ειδική σχέση» εδώ και χρόνια. «Ήταν ο άνδρας της ζωής μου» λέει ο Πέτζνερ.

Μιλώντας στο αυστριακό ραδιόφωνο ο 27χρονος Στέφαν Πέτζνερ είπε ότι ο Γεργκ Χάιντερ ήταν ο «σύντροφός του στη ζωή». Γνωρίστηκαν πριν από πέντε χρόνια και από το 2004 ο Πέτζνερ ήταν ο εκπρόσωπος του πρώην κυβερνήτη της Καρινθίας, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 11 Οκτωβρίου οδηγώντας με υπερβολική ταχύτητα μετά την κατανάλωση αλκοόλ.

Μετά τον αιφνίδιo θάνατο του 58χρονου Γεργκ Χάιντερ, ο Πέτζνερ ανέλαβε τα ηνία της Συμμαχίας για το Μέλλον της Αυστρίας (BZO), η οποία στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές τριπλασίασε υπό την ηγεσία του Χάιντερ τα ποσοστά της, φθάνοντας κοντά σε ποσοστό της τάξεως του 12%.

Ο Γεργκ Χάιντερ, πατέρας δύο παιδιών, είχε δηλώσει συχνά στο παρελθόν ότι θα ήθελε να τον αντικαταστήσει στο μέλλον ο Στέφαν Πέτζνερ. «Είχαμε μια ειδική σχέση που πήγαινε πέραν της φιλίας. Μας συνέδεε κάτι πραγματικά μοναδικό. Ήταν ο άνδρας της ζωής μου» είπε ο Πέτζνερ σε μία συγκινησιακά φορτισμένη συνέντευξη.

Επέμεινε ότι η σύζυγος του Γεργκ Χάιντερ δεν προέβαλε αντιρρήσεις σε αυτή τη σχέση, αναφέρει το BBC μεταφέροντας αποσπάσματα της συνέντευξης του Στέφαν Πέτζνερ στο αυστριακό ραδιόφωνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ