Υψηλότερα από τις προβλέψεις τα κέρδη της Google στο γ΄τρίμηνο
Πάνω από τις εκτιμήσεις ήταν τα κέρδη τρίτου τριμήνου της Google, καθώς η κορυφαία, παγκοσμίως, μηχανή αναζήτησης, αλλά και μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρία στο Διαδίκτυο, αντιστέκεται με επιτυχία στις επιπτώσεις της οικονομικής επιβράδυνσης. Θετικά αποτελέσματα και από την Intel.
27
Πάνω από τις εκτιμήσεις ήταν τα κέρδη τρίτου τριμήνου της Google, καθώς η κορυφαία, παγκοσμίως, μηχανή αναζήτησης, αλλά και μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρία στο Διαδίκτυο, αντιστέκεται με επιτυχία στις επιπτώσεις της οικονομικής επιβράδυνσης.
Τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, ανήλθαν σε 1,35 δισ. δολάρια ή 4,24 δολάρια ανά μετοχή, από 1,07 δισ. δολάρια ή 3,38 δολάρια ανά μετοχή το τρίτο τρίμηνο του 2007.
Τα έσοδα ανήλθαν σε 5,54 δισ. δολάρια, 31% πάνω σε σχέση με το περυσινό τρίτο τρίμηνο, αλλά μόλις 3% πάνω σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2008.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Έρικ Σμιντ εμφανίστηκε, ωστόσο, επιφυλακτικός για την επίπτωση που θα έχει στα διαφημιστικά έσοδα η αβεβαιότητα που διακατέχει τους επικεφαλής των επιχειρήσεων και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους για τις προοπτικές της οικονομίας.
«Βρισκόμαστε όλοι σε μη χαρτογραφημένη περιοχή» τόνισε ο κ. Σμιντ, προσθέτοντας ότι η Google έχει προσφάτως δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στον έλεγχο του κόστους. «Είμαστε πραγματιστές όσον αφορά το μακροοικονομικό περιβάλλον, αλλά αισιόδοξοι για το μέλλον της Google» υπογράμμισε.
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έδωσε ώθηση έως και 10% στη μετοχή της Google. Από τις αρχές του έτους, οι απώλειες ξεπερνούν το 50%.
Θετικά αποτελέσματα και από την Intel
Υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη ανακοίνωσε η Intel για το τρίτο τρίμηνο του 2008, ενώ προέβλεψε πως οι πωλήσεις της ενδεχομένως να αυξηθούν λόγω της υψηλότερης ζήτησης για φορητούς υπολογιστές.
Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 12% στα 2,01 δισ. δολάρια ή 35 σεντς ανά μετοχή, από 1,79 δισ. δολάρια ή 30 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα, έναντι 34 σεντς ανά μετοχή που προέβλεπαν οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg. Τα έσοδά της ενισχύθηκαν κατά 1,3% στα 10,2 δισ. δολάρια.
Η κορυφαία κατασκευάστρια επεξεργαστών στον κόσμο μετρίασε τις ανησυχίες ότι η κρίση που έχει πλήξει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα θα περιορίσει τη ζήτηση για προσωπικούς υπολογιστές. Αν και οι πωλήσεις εταιρικών PC επιβραδύνθηκαν, τα έσοδα από laptop εκτινάχθηκανκατά 20%.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οι πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου θα διαμορφωθούν μεταξύ 10,1 δισ. δολαρίων και 10,9 δισ. δολαρίων, ενώ το μικτό περιθώριο θα διαμορφωθεί σε 59% περίπου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ματσάδο και Τραμπ δεν είναι οι πρώτοι – Νομπελίστες ειρήνης που στήριξαν πολεμικούς εφιάλτες
- Γαλλία: Φορτηγάκι πέφτει πάνω σε παιδιά στη Μασαλία – 11 τραυματίες, 8χρονος σοβαρά
- Μπορούν Πεκίνο και Μόσχα να απαγάγουν ηγέτες όπως οι ΗΠΑ;
- Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες καθαίρεσε τον υπουργό Βιομηχανίας, από τους πιο πιστούς στον Μαδούρο
- Μινεσότα: Ερευνα σε βάρος δημοκρατικών για «συνωμοσία» διενεργεί το υπουργείο Δικαιοσύνης
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής

