Αρνείται ότι συνεργάστηκε με το κομμουνιστικό καθεστώς της Τσεχοσλοβακίας ο Κούντερα
Ο Μίλαν Κούντερα έσπασε τη σιωπή του μετά από 25 χρόνια για να αρνηθεί όσα αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Respekt, σύμφωνα με το οποίο ο συγγραφέας είχε συνεργαστεί το 1959 με τις Αρχές της Τσεχοσλοβακίας, παρέχοντας πληροφορίες για έναν νεαρό πιλότο που υπήρξε μυστικός πράκτορας.
91
Ο Μίλαν Κούντερα έσπασε τη σιωπή του μετά από 25 χρόνια για να αρνηθεί όσα αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Respekt, σύμφωνα με το οποίοο διάσημος συγγραφέας είχε συνεργαστεί το 1959 με τις Αρχές της Τσεχοσλοβακίας, παρέχοντας πληροφορίες για έναν νεαρό πιλότο που υπήρξε μυστικός πράκτορας.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Μίλαν Κούντερα έδωσε πληροφορίες στην αστυνομία της Τσεχοσλοβακίας ότι κάποιος συμφοιτητής του θα συναντηθεί με τον πιλότο Μίροσλαβ Ντβόρατσεκ, για τον οποίο υπήρχαν υπόνοιες ότι ήταν μυστικός πράκτορας. Από τις πληροφορίες που παρείχε ο συγγραφέας, ισχυρίζεται το περιοδικό, ο Ντβόρατσεκ καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 22 χρόνων.
Ο διάσημος συγγραφέας της «Αβάστακτης Ελαφρότητας του Είναι», ο οποίος ζει απομονωμένος εδώ και 25 χρόνια, έσπασε τη σιωπή του αρνούμενος τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα του περιοδικού Respekt.
«Αιφνιδιάστηκα από κάτι που δεν περίμενα, κάτι που δεν είχα γνώση μέχρι σήμερα και κάτι, το οποίο δεν έγινε» δήλωσε στο τσέχικο πρακτορείο ειδήσεων.
Ο Μ.Κούντερα απέρριψε το δημοσίευμα, λέγοντας ότι πρόκειται για «ψέματα». «Βεβαίως δεν γνώριζα αυτό το πρόσωπο (Μίροσλαβ Ντβόρατσεκ)».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το μπλε δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνας έσπασε μια παράδοση πολλών γενεών
- Καύσιμα: «Κανονικότητα» τα 2 ευρώ – Όνειρο απατηλό η επιστροφή στα προ πολέμου επίπεδα
- Γερμανία: Το Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει ενδεχόμενη αποστολή στα Στενά του Ορμούζ
- Το ανεκτίμητο διαμάντι των Κυκλάδων – Ποιο νησί φιλοξενεί σε εξασέλιδο αφιέρωμα, δημοφιλές βρετανικό περιοδικό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο χάντμπολ και δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Η στιγμή του ρεσάλτου των Αμερικανών πεζοναυτών σε ιρανικό πλοίο – Βίντεο από την επίθεση
- Η«ακτινογραφία» των φορολογικών δηλώσεων: Πόσοι πληρώνουν φόρο, πόσοι παίρνουν επιστροφή
- Κέιτι Πέρι: Πέταξε την πιστωτική της κάρτα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι γιατί δεν είχε κέρματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/vladyslav-tobolenko-i5v1q3XxhgQ-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442