
Κύμα καταλήψεων σε γυμνάσια και λύκεια της χώρας
Υπό κατάληψη τελούν 46 σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, με βασικά αιτήματα την αύξηση των δαπανών για την παιδεία και τη βελτίωση των υποδομών. Παρόμοιο το σκηνικό και στην Καλαμάτα με εννέα σχολεία να παραμένουν κλειστά. Kατά τους υπολογισμούς της ΟΛΜΕ περίπου 100 σχολεία βρίκονται ήδη υπό κατάληψη.
98
Υπό κατάληψη τελούν 46 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, με βασικά αιτήματα την αύξηση των δαπανών για την παιδεία και τη βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών.
Επιπλέον, στην ανατολική Θεσσαλονίκη παραμένουν κατειλημμένα 20 γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, ενώ στη δυτική 26 με τους μαθητές να διεκδικούν υποδομές για εργαστήρια, κλειστά γυμναστήρια αλλά και περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας.
Παρόμοιο το σκηνικό και στην Καλαμάτα με ένα γυμνάσιο, πέντε λύκεια και τρία ΕΠΑΛ να τελούν υπό κατάληψη. Στην Αρκαδία αντίθετα τερματίστηκαν οι καταλήψεις και τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά.
Kατά τους υπολογισμούς της ΟΛΜΕ περίπου 100 σχολεία βρίκονται ήδη υπό κατάληψη, διεκδικώντας καλύτερες κτιριακές υποδομές, τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και κάλυψη των κενών σε καθηγητές.
Εν τω μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τα προβλήματα στην τεχνική εκπαίδευση, την έλλειψη επαρκούς σχολικής στέγης και την ύπαρξη υπεράριθμων τμημάτων.
Tην Παρασκευή, φοιτητές διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, ζητώντας μεταξύ άλλων να μη αναγνωριστούν τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τα αποτελέσματα στο NBA και τα ζευγάρια στα play offs και play in (vids)
- Πώς αντιλαμβάνεται η γάτα τον χρόνο;
- Over Half of Greek Pensioners Receive Under €1,000
- Η Meta σε νέα δίκη για «εθισμό» των ανήλικων χρηστών
- Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Οικειοθελής εισαγωγή σε κέντρο θεραπείας
- Οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι τρόλαρε πίνοντας από μπουκάλι… Άρσεναλ! (vid, pics)
