Προσωρινό λουκέτο για την GM στην Ευρώπη
Στην προσωρινή διακοπή των εργασιών στις εγκαταστάσεις της GM στην Ευρώπη οδήγησε η απόφαση για την περικοπή του όγκου παραγωγής κατά 40.000 μονάδες.
Στην ανάσχεση των εργασιών σε όλες τις ευρωπαϊκές μονάδες παραγωγής προσανατολίζεται η General Motors, αντιδρώντας στην πτώση που παρουσιάζουν οι πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο.
Η GM θα μειώσει την παραγωγή κατά 40.000 μονάδες, διακόπτοντας τη λειτουργία των εργοστασίων της από τις 20 ως και τις 31 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το συνδικάτο των εργαζομένων θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, θεωρώντας ότι η ενημέρωση για την παύση των εργασιών ήταν ελλιπής και ότι η απόφαση λήφθηκε χωρίς να ζητηθεί η γνώμη των αρμοδίων οργάνων.
Οι εγκαταστάσεις στο Russelsheim, στα περίχωρα της Φρανκφούρτης, θα εξαιρεθούν από την παραπάνω απόφαση της GM, καθώς στη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής κατασκευάζεται το νέο Opel Insignia.
Σύντομα η GM θα συναποφασίσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων τα επίπεδα παραγωγής, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες πρακτικές .
Να σημειώσουμε ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις αγορές της Δ.Ευρώπης παρουσίασαν πτώση 9,2 ποσοστιαίων μονάδων τον Σεπτέμβριο, ενώ οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πτώση της τάξης του 8% για το 2008.
Στις αρχές της εβδομάδας η VW είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να διακόψει την παραγωγή στο εργοστάσιο της Skoda στην Τσεχία, για επτά ημέρες στο τέλος Οκτωβρίου.
auto.in.gr
- Δουδωνής για Καρυστιανού: Το ζήτημα των αμβλώσεων έχει ευτυχώς λήξει το 1986 – Μόνο η ακροδεξιά και ο Πλεύρης εκφράζουν τέτοιες απόψεις
- Καρυστιανού: Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις σε όσα είπε για τις αμβλώσεις – «Θέτει σε αμφισβήτηση θεμελιώδες δικαίωμα»
- Ζέλσον ενόψει Λεβερκούζεν: «Τελικός για εμάς το παιχνίδι – Να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας»
- «Η μέρα που παντρεύτηκα τον Σαλμάν Ρούσντι και πέθανε η καλύτερή μου φίλη» – Η τραγωδία της Ρέιτσελ Ελίζα Γκρίφιθς
- Live streaming: Η συνέντευξη Τύπου του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν
- Φίλος του Άρη Betsson έβαλε σουτ από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε 2.000€
