
Καταστροφικές οι πυρκαγιές σε Κιλκίς, Πέλλα και Φλώρινα
Στάχτη έχουν γίνει δασικές εκτάσεις στο όρος Μπέλες στο Κιλκίς και στο Ανω Γραμματικό του δήμου Βεγορίτιδας στην Πέλλα, όπου οι πυρκαγιές μαίνονται από την Κυριακή. Φωτιά και στην περιοχή Κίτκα στην Αριδαία Πέλλας. Υπό μερικό έλεγχο πυρκαγιές σε Φλώρινα και Πιερία.
53
Στάχτη έχουν γίνει δασικές εκτάσεις στο όρος Μπέλες στο Κιλκίς και στο Ανω Γραμματικό του δήμου Βεγορίτιδας στην Πέλλα, όπου οι πυρκαγιές μαίνονται από την Κυριακή. Φωτιά και στην περιοχή Κίτκα στην Αριδαία Πέλλας. Υπό μερικό έλεγχο πυρκαγιές σε Φλώρινα και Πιερία.
Συγκεκριμένα, δασική έκταση συνεχίζει να καίει η φωτιά στο όρος Μπέλες στο Κιλκίς. Στο έργο της κατάσβεσης, που δυσχεραίνει το δύσβατο του εδάφους, συμμετέχει πεζοπόρο τμήμα 50 πυροσβεστών, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν δυο ελικόπτερα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται, επίσης, η πυρκαγιά σε ορεινή, δύσβατη, δασική περιοχή, στο Ανω Γραμματικό του δήμου Βεγορίτιδας στην Πέλλα, καίγοντας έκταση με πεύκα. Στην περιοχή επιχειρούν 30 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εννέα οχήματα.
Έκταση με οξιές καίει η φωτιά, που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα, στην περιοχή «Κίτκα» στο δημοτικό διαμέρισμα Προμάχων στην Αριδαία Πέλλας. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 15 οχήματα με 40 πυροσβέστες, ενώ στο σημείο επιχείρησαν και δύο αεροπλάνα.
Εξάλλου, εκατόν πενήντα στρέμματα δασικής και εκατόν πενήντα στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης αποτέφρωσε η πυρκαγιά που τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, από ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, στο Ανταρτικό του δήμου Πρεσπών Φλώρινας.
Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται και η φωτιά που εκδηλώθηκε στο δήμο Δίου στην Πιερία, αφού έκαψε εικοσιπέντε στρέμματα δασικής έκτασης και δεκαπέντε στρέμματα με ελιές. Στο σημείο επιχείρησαν εφτά υδροφόρα οχήματα με δεκαπέντε πυροσβέστες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Pierrakakis Heads to Washington for IMF and G7 Talks
- Amber Alert για την αρπαγή 6χρονου από τη Βουλιαγμένη
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Επιζώσα του Έπσταϊν προς Μελάνια Τραμπ: «Ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσετε κι εσύ και ο σύζυγός σου»
- Νέα Αριστερά: Η πτώση του Όρμπαν δεν αρκεί – Δεν συνιστά προοδευτική στροφή η νίκη Μάγιαρ
- Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα προτείνει προσωρινά μέτρα για την αύξηση των τιμών ενέργειας στις 22 Απριλίου
