27

Ένα από τα χειρότερα τρίμηνα των τελευταίων ετών ήταν η περίοδος Ιουνίου-Αυγούστου για την ελληνική ακτοπλοΐα και πλέον όλοι αναμένουν σημαντικές εξελίξεις από το φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα, στο φετινό θερινό τρίμηνο τα δρομολόγια ήταν μειωμένα κατά 6,73% και η μείωση της επιβατικής κίνησης ανήλθε στο 3,89%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας μέχρι και τις 26 Αυγούστου, φέτος διακινήθηκαν από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου (εξαιρουμένου του Αργοσαρωνικού) 4.779.133 επιβάτες, 659.868 ΙΧ αυτοκίνητα, 129.599 φορτηγά και 151.853 δίκυκλα, με 9.867 δρομολόγια).

Αντιστοίχως, την περυσινή περίοδο διακινήθηκαν 4.973.067 επιβάτες, 687.648 ΙΧ αυτοκίνητα, 123.520 φορτηγά και 161.145 δίκυκλα.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμα η Ναυτεμπορική, η μείωση των δρομολογίων αποδίδεται στην έλλειψη κάποιων πλοίων όσο και στις προσπάθειες των εταιρειών να μειώσουν το κόστος λειτουργίας, μέσω αναδιάρθρωσης των δρομολογίων, ενώ η μείωση της επιβατικής κίνησης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις αυξημένες τιμές των ναύλων.

Από το φθινόπωρο αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στον κλάδο, καθώς το ακριβό πετρέλαιο πιέζει ασφυκτικά τα αποτελέσματα των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Μεταξύ αυτών, μετοχικές ανακατατάξεις, αναδιαρθρώσεις στόλων και φυγή πλοίων σε ναυλώσεις στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα όλοι αναμένουν την προκήρυξη για τις άγονες γραμμές, η οποία αν δεν ικανοποιήσει τον κλάδο, θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα των εξελίξεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ