95

Τρεις στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε επίθεση στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο στρατός των ΗΠΑ.

Οι στρατιώτες περιπολούσαν πεζοί όταν εξερράγη κοντά τους βόμβα.

Περισσότερα στοιχεία για την εθνικότητα των θυμάτων δεν έχουν γίνει γνωστά για την ώρα, αλλά στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν στρατιώτες κυρίως από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τον Καναδά. Παράλληλα, το νότιο Αφγανιστάν είναι περιοχή όπου δρουν οι Ταλιμπάν.

Επίσης, την Πέμπτη μία ρουκέτα έπληξε χώρο κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ χωρίς θύματα ή ζημιές. Επιθέσεις αυτού του τύπου είναι σπάνιες στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Σε ένα άλλο περιστατικό, αργά την Τετάρτη τρεις γυναίκες που εργάζονταν για ανθρωπιστική οργάνωση και ο Αφγανός οδηγός τους σκοτώθηκαν σε ενέδρα νότια από τη Καμπούλ. Επρόκειτο για μία Αμερικανίδα, μία Βρετανο-Καναδή και μία Καναδή.

Από την αρχή του χρόνου έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 3.000 άμαχοι στο Αφγανιστάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ