Δεκαετής συμφωνία του ομίλου Μυτιληναίου για πώληση αλουμίνας 2 δισ. δολαρίων
Συμφωνία διάρκειας δέκα ετών για την πώληση άνυδρης αλουμίνας παραγωγής της Αλουμίνιον υπέγραψε ο όμιλος Μυτιληναίου με μία από τις μεγαλύτερες, παγκοσμίως, εταιρείες πρώτων υλών, την ελβετική Glencore.
27
Συμφωνία διάρκειας δέκα ετών για την πώληση άνυδρης αλουμίνας παραγωγής της -θυγατρικής- Αλουμίνιον υπέγραψε ο όμιλος Μυτιληναίου με μία από τις μεγαλύτερες, παγκοσμίως, εταιρείες πρώτων υλών, την ελβετική Glencore.
Η αξία της σύμβασης αναμένεται να ξεπεράσει το ποσό των 2 δισ. δολαρίων και οι ποσότητες τα 5 εκατ. τόνους.
Η αλουμίνα είναι το ενδιάμεσο προϊόν μεταξύ βωξίτη και αλουμινίου. Για την παραγωγή της χρησιμοποιείται ελληνικός βωξίτης κατά 80%, ενώ το υπόλοιπο 20% αποτελείται από βωξίτες ειδικών ποιοτήτων, τους οποίους θα προμηθεύει η Glencore με ξεχωριστή σύμβαση.
Πέραν του βωξίτη, βασική πρώτη ύλη είναι ο ατμός, τον οποίο παράγει και προμηθεύει το παρακείμενο εργοστάσιο Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας 334 MW της Endesa Hellas, κατά 50% θυγατρικής εταιρείας παραγωγής ενέργειας του ομίλου Μυτιληναίου.
Η αλουμίνα θα εξαχθεί σε ευρωπαϊκές, αφρικανικές και ασιατικές χώρες, προσθέτοντας σημαντική αξία στον ελληνικό βωξίτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο πλανήτης βρίσκεται σε «υδατική χρεοκοπία», προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Ροζίνιορ: «Αμφίβολος ο Φερνάντες, γυρίζουν Εστεβάο και Γκούστο»
- Ιράν: «Όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς» – Το δηκτικό σχόλιο Αραγτσί για την Ευρώπη και τις απειλές Τραμπ
- Γαύδος: H στιγμή που ορμητικά κύματα χτυπούν ιστιοπλοϊκό
- Το 112 ήχησε στη Βουλή και προκάλεσε μίνι αντιπαράθεση – Δείτε βίντεο
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό συγκλονιστικό επεισόδιο
