Με μεγάλες απώλειες κατά 3,14% το Χρηματιστήριο «έπεσε» στις 3.402,38 μονάδες
Ισχυρές πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.402,38 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες 3,14%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 232,5 εκατομμύρια ευρώ.
Ισχυρές πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Παρασκευή. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.402,38 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 3,14%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 232,5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 14,6 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στο σύνολό τους σε αρνητική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι εξής: των Τηλεπικοινωνιών κατά 5,04%, των Τραπεζών κατά 3,86%, των Πρώτων υλών κατά 2,97% και του Εμπορίου σε ποσοστό 2,46%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 3,34%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 1,94% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 1,02%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 57 ενισχύθηκαν, 186 υποχώρησαν και 40 παρέμειναν αμετάβλητες.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.