Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοίγει ξανά το θέατρο του Λυκαβηττού, κατόπιν απόφασης του Δήμου Αθηναίων

Ανοίγει ξανά το θέατρο του Λυκαβηττού, κατόπιν απόφασης του Δήμου Αθηναίων

Την αποσφράγιση του θεάτρου του Λυκαβηττού αποφάσισε ο Δήμος Αθηναίων, μεταθέτοντας την πλήρη ευθύνη για το αιφνίδιο κλείσιμό του στο Φεστιβάλ Αθηνών, το οποίο δεν απέστειλε στην ETA -ιδιοκτήτρια εταιρεία του θεάτρου- πραγματογνωμοσύνη που αποφαινόταν ότι δεν συντρέχει περίπτωση επικινδυνότητάς του.

103

Την αποσφράγιση του θεάτρου του Λυκαβηττού αποφάσισε ο Δήμος Αθηναίων, μεταθέτοντας την πλήρη ευθύνη για το αιφνίδιο κλείσιμό του στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, το σφράγισμα του θεάτρου ήταν μια αναγκαία πράξη ευθύνης, μετά από σχετικό αίτημα της ΕΤΑ, ιδιοκτήτριας εταιρείας του θεάτρου, το οποίο υποβλήθηκε με την αιτιολογία ότι η λειτουργία του κρίνεται μη ασφαλής.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών Γ.Λούκος ανέδειξε -μέσω επιστολής του στο ΕΟΤ με τίτλο «Έλεγχος Στατικότητας Θεάτρου Λυκαβηττού»- το θέμα ασφάλειας του θεάτρου του Λυκαβηττού προχώρησε στην διαμόρφωση του προγράμματος των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει η ίδια η ΕΤΑ, σε επιστολή της με ημερομηνία Σάββατο 21 Ιουνίου στο Δήμο Αθηναίων, ο κ. Λούκος ξέχασε να της αποστείλει την έκθεση πραγματογνωμοσύνης που είχε στη διάθεσή του, η οποία αποφαινόταν ότι δεν συντρέχει περίπτωση επικινδυνότητας του θεάτρου.

Όπως αναφέρεται, η ΕΤΑ οδηγήθηκε στην υποβολή της αίτησης για σφράγιση, επειδή δεν γνώριζε την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, με αποτέλεσμα και ο Δήμος Αθηναίων να προχωρήσει στο κλείσιμο του θεάτρου.

Από την επιστολή της ΕΤΑ στο Δήμο Αθηναίων προκύπτει:

«1) ότι η ΕΤΑ, η οποία είχε υποβάλλει στο Δήμο Αθηναίων Αίτηση άμεσης αναστολής λειτουργίας του Θεάτρου Λυκαβηττού με τον ισχυρισμό ότι προκύπτει ότι η κατάσταση του Θεάτρου κρίνεται ως μη ασφαλής, διαπίστωσε μετά την έκδοση της ανακαλούμενης Πράξης, ότι η Αίτησή της στηριζόταν σε εσφαλμένα και πλημμελή στοιχεία

2) ειδικότερα, ότι κατά το χρόνο υποβολής της παραπάνω Αίτησής της η ΕΤΑ ήχθη στη διαπίστωση ότι η κατάσταση του Θεάτρου κρίνεται μη ασφαλής, επειδή αγνοούσε τις συνημμένες στην από 21 Ιουνίου 2008 επιστολή της προς το Δήμο, Εκθέσεις Πραγματογνωμοσύνης/ Τεχνικές Μελέτες, για τις οποίες καθώς και για το περιεχόμενο και τα συμπεράσματά τους έλαβε γνώση για πρώτη φορά μετά την έκδοση της ανακαλούμενης Πράξης

3) ότι τα παραπάνω οφείλονταν στην μη αποστολή των σχετικών εγγράφων σε αυτήν από το Φεστιβάλ Αθηνών

4) ότι κατά τις παραπάνω Εκθέσεις Πραγματογνωμοσύνης/ Τεχνικές Μελέτες που συνιστούν τον επιστημονικά και τεχνικά προσήκοντα τρόπο ελέγχου της στατικής καταλληλότητας το Θέατρο Λυκαβηττού δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως επικινδύνως ετοιμόρροπο αφού δεν έχουν εκδηλωθεί καθιζήσεις, αποκλίσεις, αστοχίες, μεγάλες παραμορφώσεις που να εμπνέουν άμεσο κίνδυνο και ανησυχία για τη χρήση του κτιρίου, και επομένως η προαναφερόμενη αρχική αίτηση της ΕΤΑ στηριζόταν επί εσφαλμένων προϋποθέσεων, για την συνδρομή των οποίων κατά τους ισχυρισμούς της ευθύνεται το Φεστιβάλ Αθηνών».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης έκανε λόγο για «καλοστημένη παράσταση που παίχτηκε το τελευταίο τριήμερο γύρο από το κλείσιμο του θεάτρου Λυκαβηττού από διάφορους κύκλους που τις τελευταίες ημέρες επιχειρούν να εμφανίσουν τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων ως ανεύθυνες και το Δήμαρχο Αθηναίων ως υπεύθυνο για το κλείσιμοτου θεάτρου, αλλά που έπεσαν στο κενό».

Με βάση τα νέα δεδομένα, ο κ. Κακλαμάνης συγκάλεσε εκτάκτως τη Δευτέρα τη Δημαρχιακή Επιτροπή που αποφάσισε την αποσφράγιση του θεάτρου, καθώς και την παραπομπή του θέματος προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης.

Σχολιάζοντας την υπόθεση, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Πολιτισμού Μαρία Δαμανάκη δήλωσε: «Η φαρσοκωμωδία με το άνοιξε – κλείσε του θεάτρου Λυκαβηττού έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία. Τώρα οι αρμόδιοι ανοίγουν το θέατρο κατόπιν νεότερων στοιχείων, όπως ισχυρίζονται. Κανείς δεν γνωρίζει στ αλήθεια γιατί το έκλεισαν και γιατί στ αλήθεια το ξανανοίγουν.

»Το βέβαιο είναι πως η υπόθεση αυτή αναδεικνύει την άνευ προηγουμένου κρατική ανευθυνότητα στα θέματα Πολιτισμού. Επιπλέον την πρωτοφανή αναξιοπιστία στην λειτουργία της ΕΤΑ. Αύριο [Τρίτη] το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει στη Βουλή από τους υπουργούς Τουρισμού και Εσωτερικών όλα τα στοιχεία και τις πραγματογνωμοσύνες που σχετίζονται με την απαράδεκτη αυτή κατάσταση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024