Βαρύ πρόστιμο στην Μπριζίτ Μπαρντό για ρατσιστικές δηλώσεις
Γαλλικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στη Μπριζίτ Μπαρντό με την κατηγορία ότι προέβη σε δηλώσεις που υποκινούν το ρατσιστικό μίσος κατά των μουσουλμάνων. Έχει καταδικαστεί πέντε φορές από τη δικαιοσύνη με το τελευταίο πρόστιμο είναι το μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά.
95
Γαλλικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στη Μπριζίτ Μπαρντό με την κατηγορία ότι προέβη σε δηλώσεις που υποκινούν το ρατσιστικό μίσος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ηθοποιός το 2006 είχε αποστείλει επιστολή στον τότε υπουργό Εσωτερικών και νυν πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί διαμαρτυρόμενη για τη σφαγή ζώων με αφορμή την μουσουλμανική εορτή του Έιντ αλ Αντχά.
Στην επιστολή, που δημοσίευσε και στην ιστοσελίδα της, υποστήριζε ότι «οι μουσουλμάνοι μας καταστρέφουν, καταστρέφουν τη χώρα μας επιβάλλονταςτις πράξεις τους».
Η Μπριζίντ Μπαρντό είναι από πολλά χρόνια υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων. Ωστόσοέχει επανειλημμένααπασχολήσει τη δημοσιότητα για τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις κυρίως κατά του Ισλάμ και των μουσουλμάνων.
Έχει καταδικαστεί πέντε φορές από τη δικαιοσύνη και, μάλιστα, το τελευταίο πρόστιμο είναι το μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά.
Η ηθοποιός απουσίασε από το δικαστήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο κόσμος πνίγεται από τουρίστες – Ποιος πρέπει να πληρώσει το τίμημα;
- Ευρωπαϊκή μάστιγα η στεγαστική κρίση – Θηλιά τα υψηλά ενοίκια
- Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την ακύρωση των εκδρομών: «Παρακαλούμε να σεβαστούν την απόφαση»
- Η χώρα χρειάζεται βαθιές προοδευτικές και εφικτές αλλαγές, όχι έκρηξη θυμού, ούτε θολά οράματα
- «Δρόμος του θανάτου» ο DN6 στη Ρουμανία, όπου σκοτώθηκαν οι 7 οπαδοί του ΠΑΟΚ – Τα μαύρα στατιστικά
- Ολυμπιακός: Τι χρειάζεται για πρόκριση στα πλέι-οφ του Champions League – Τα κριτήρια ισοβαθμίας


