
Πλώρη για Πειραιά βάζει το Τραμ μέχρι το 2010
Στο λιμάνι του Πειραιά θα φτάσει το Τραμ εντός του 2010, γεγονός που θα αυξήσει την επιβατική του κίνηση μέχρι και 60%. Αρχικά θα κατασκευαστεί το δίκτυο του Τραμ με μήκος 5,3 χλμ. και 11 νέες στάσεις, ενώ θα ακολουθήσουν τα έργα επέκτασής του προς Καμίνια, Χατζηκυριάκειο και Φρεαττύδα.
98
Στο λιμάνι του Πειραιά θα φτάσει το τραμ εντός του 2010, καθώς την Τετάρτη το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά αναμένεται να εγκρίνει την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.
Η επέκταση προς τον Πειραιά δεν περιορίζεται σε αυτό το σημείο αφού προβλέπεται η δημιουργία νέων τοπικών γραμμών και στα δυτικά προάστια.
Αρχικά θα κατασκευαστεί το δίκτυο του Τραμ με μήκος 5,3 χλμ. και 11 νέες στάσεις από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) μέχρι την Ακτή Ποσειδώνος, ενώ θα ακολουθήσουν τα έργα επέκτασής του προς τα Καμίνια, το Χατζηκυριάκειο και τη Φρεαττύδα.
Στο τελευταίο στάδιο, το Τραμ αναμένεται να συνδέσει τον Πειραιά με το Κερατσίνι, το Πέραμα και τη Δραπετσώνα.
Η τελική διαδρομή που έχει επιλεγεί για να φτάσει το τραμ από το ΣΕΦ ώς το λιμάνι του Πειραιά είναι: Νέο Φάληρο (ΣΕΦ)- Μικράς Ασίας- Γρηγορίου Λαμπράκη- Βασιλέως Γεωργίου Α΄- Ακτή Ποσειδώνος (λιμάνι)Εθνικής Αντιστάσεως- Τροχιοδρόμων (πάνω από τις γραμμές του Ηλεκτρικού που θα υπογειοποιηθούν)- ΣΕΦ.
Σύμφωνα με Τα Νέα, η επέκταση προς τον Πειραιά αναμένεται να αυξήσει την επιβατική κίνηση του τραμ κατά 50% έως 60%. Ανασταλτικό παράγοντα αποτελούν τα νέα τιμολόγια στις αστικές συγκοινωνίες αφού οι επιβάτες του τραμ καλούνται να πληρώσουν το διπλάσιο κόμιστρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν εντείνει τον έλεγχο στα Στενά του Ορμούζ
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Κηφισιά-Αστέρας 0-0: Το VAR… φρέναρε τους γηπεδούχους που είχαν και δοκάρι – Βαθμό ελπίδας οι φιλοξενούμενοι
- Κακουργηματική δίωξη για ψευδή δήλωση πατρότητας βρέφους – Χειροπέδες σε 48χρονο δικηγόρο και 20χρονη αλλοδαπή
- LIVE: ΟΦΗ – Λεβαδειακός
- Super League 2: Υποβιβασμός για την Καβάλα (3-1, vid) – Σώθηκαν ΠΑΟΚ Β’ και Νέστος Χρυσούπολης (1-1)