53

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας από το Βόλο, όπου περιοδεύει. Κατά την ομιλία του έκανε λόγο για κυβέρνηση που πάει «χέρι-χέρι με καρτέλ και κερδοσκόπους».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Έχουμε μια κυβέρνηση δογματική και επικίνδυνη. Δογματική γιατί ακολουθεί με κλειστά μάτια νεοφιλελεύθερες συνταγές, δίχως να δίνει σημασία στις κοσμογονικές αλλαγές που συμβαίνουν γύρω στον κόσμο και επικίνδυνη γιατί προχωράει δίχως σχέδιο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επισήμανε ότι η κυβέρνηση το μοναδικό σχέδιο που είχε «άσχετα αν το αποκαλούν εκσυγχρονισμό ή μεταρρυθμίσεις, είναι να πηγαίνουν χέρι-χέρι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, με τους τραπεζίτες, με τα καρτέλ και τους κερδοσκόπους, με τις πολυεθνικές εταιρείες που λυμαίνονται κοψοχρονιά το δημόσιο πλούτο. Και είναι αποφασισμένοι αυτό το σχέδιο να το υλοποιήσουν μέχρι να βρεθούν μπροστά στις κοινωνικές αντιστάσεις. Μέχρι να βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο».

Αναφερόμενος στην υπόθεση του ΟΤΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι πρόκειται για μια ιδιωτικοποίηση που ούτε καν τα δημόσια οικονομικά δεν θα ωφελήσει και πρόσθεσε ότι το ελληνικό δημόσιο ξόδεψε ένα σωρό χρήματα για εθελούσιες εξόδους, εξαγορές επιχειρήσεων, συγχωνεύσεις, ώστε να γίνει ελκυστικότερος προς πώληση ο ΟΤΕ. Και τώρα που τον πουλάει, δεν εισπράττει ούτε το ένα πέμπτο από αυτά τα χρήματα που ξόδεψε, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ συμπλήρωσε ότι οι Γερμανοί «αγόρασαν τον ΟΤΕ για να βγάλουν κέρδη. Και μάλιστα γρήγορα και μεγάλα, γιατί οι εποχές είναι περίεργες. Από πού θα βγουν αυτά τα κέρδη; Εδώ θα είμαστε και θα δούμε την τιμολογιακή πολιτική, τις εργασιακές σχέσεις, τα καρτέλ με τις ιδιωτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Γιατί η χώρα μας είναι παράδεισος για τα καρτέλ, τις εναρμονισμένες πρακτικές, την παράνομη κερδοσκοπία. Είναι και αυτό αποτέλεσμα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που κάνει η κυβέρνηση Καραμανλή».

Για το ζήτημα με το επιμολυσμένο ηλιέλαιο, ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην στάση της κυβέρνησης είπε ότι «ότι έκαναν και κυρίως ότι απέφυγαν να κάνουν, δεν οφείλεται ούτε στη γραφειοκρατία, ούτε στις επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες, ούτε στην κακιά την ώρα. Οφείλεται στο ότι δεν θέλησαν να θίξουν τα συμφέροντα μιας πολυεθνικής εταιρείας».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε: «Τώρα που η ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού καταρρέει. Τώρα που η ασυδοσία της αγοράς δεν φαίνεται να είναι τόσο μονόδρομος όσο μας την παρουσίαζαν κάποτε. Τώρα που ο δικομματισμός, αφού εξάντλησε την ελκυστικότητά του και έχασε τη δυνατότητα να καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες βυθίζεται στην ανυποληψία. Τώρα είναι η ώρα να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό, να δώσουμε μια νέα ώθηση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ