
Ανταλλαγή πυρών και τραυματισμοί στα διοικητικά σύνορα Γεωργίας – Αμπχαζίας
Σφοδρή ανταλλαγή πυρών ξέσπασε την Τετάρτη κατά μήκος των διοικητικών συνόρων της Γεωργίας και της αποσχισθείσας Αμπχαζίας, με συνέπεια να τραυματιστούν αρκετά άτομα που μετακινούνταν σε έδαφος υπό γεωργιανό έλεγχο για να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές.
51
Σφοδρή ανταλλαγή πυρών ξέσπασε την Τετάρτη κατά μήκος των διοικητικών συνόρων της Γεωργίας και της αποσχισθείσας Αμπχαζίας, με συνέπεια να τραυματιστούν αρκετά άτομα που μετακινούνταν σε έδαφος υπό γεωργιανό έλεγχο για να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές.
Αξιωματούχος του γεωργιανού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι οι δυνάμεις της Αμπχαζίας πυροβόλησαν κατά λεωφορείου που μετέφερε Γεωργιανούς κατοίκους της Αμπχαζίας προς ένα χωριό στη γεωργιανή πλευρά των διοικητικών συνόρων.
Οι επιβαίνοντες στο λεωφορείο σκόπευαν να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γεωργία.
Πληροφορίες για ανταλλαγή πυροβολισμών είχε μεταδώσει νωρίτερα και το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.
Εκπρόσωπος της -μη αναγνωρισμένης- κυβέρνησης της Αμπχαζίας δήλωσε, επικαλούμενος Αμπχάζιους συνοριοφύλακες, ότι η ανταλλαγή πυρών ξέσπασε σε επικράτεια που ελέγχεται από τη Γεωργία.
Περαιτέρω πληροφορίες δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες.
Η ένταση ανάμεσα στη Γεωργία και την Αμπχαζία έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα εν μέσω αλληλοκατηγοριών για προετοιμασία στρατιωτικής δράσης.
Μετά την απόσχιση του Κοσοβου, τόσο η Αμπχαζία, όσο και η Νότια Οσετία ζήτησαν από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία τους.
Οι δύο περιοχές έχουν μονομερώς κηρύξει την ανεξαρτησία τους από το 1992, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης και έχουν έλθει σε πολεμική σύγκρουση με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Γεωργίας.
Είναι ντε φάκτο ανεξάρτητες και υποστηρίζονται από τη Ρωσία, την οποία η Γεωργία κατηγορεί για παραβίαση της εθνικής της κυριαρχίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι υπό όρους οι εφοριακοί που κατηγορούνται για «φακελάκια» – Τι είπαν στις απολογίες τους
- Ανακωχή: «Φιλάω το χέρι του Αχιλλέα, φονιά του γιου μου»
- Στον κόσμο του «6-7»: Τι σημαίνει το meme που λατρεύει η Gen Alpha και δεν καταλαβαίνουν οι γονείς
- ΠΑΣΟΚ: Ανέξοδες μαγκιές του Γεωργιάδη, να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας για τις δηλώσεις περί ρουσφετιών
- Τα συλλυπητήρια της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς
- «Όσο η δικογραφία για τις υποκλοπές κάνει βόλτες, παραγράφονται αξιόποινες πράξεις», προειδοποιεί ο Χρ. Κακλαμάνης


