Για κίνδυνο διακοπών ρεύματος το καλοκαίρι προειδοποιεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Για πιθανές διακοπές ρεύματος το καλοκαίρι προειδοποεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, λόγω του κινδύνου ταυτόχρονων βλαβών, με δυσμενείς συνέπειες στην ευστάθεια του συστήματος. Την Παρασκευή η ΓΕΝΟΠ έχει προγραμματίσει τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας.
88
Για πιθανές διακοπές ρεύματος το καλοκαίρι προειδοποιεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, λόγω του κινδύνου ταυτόχρονων βλαβών, με δυσμενείς συνέπειες στην ευστάθεια του συστήματος.
Την προειδοποίηση απηύθυνε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν.Φωτόπουλος, σημειώνοντας ότι η ΔΕΗ προσφέρει 25.000 Μεγαβάτ στο σύστημα από μονάδες ηλικίας 30-48 ετών και ο κίνδυνος ταυτόχρονων βλαβών μέσα στο καλοκαίρι είναι ορατός.
Όπως είπε ο κ. Φωτόπουλος, για τον κίνδυνο διακοπών ρεύματος αιτία δεν είναι η έλλειψη νερού στα φράγματα, αλλά το ότι «η κυβέρνηση βασίστηκε σε κρατικοδίαιτους ψευδοεπενδυτές, που κρατούν άδειες επί σειρά ετών στα συρτάρια τους».
«Ζητούν αύξηση τιμολογίων για να μπουν στην αγορά, ενώ την ίδια ώρα η ΔΕΗ εμποδίζεται να προχωρήσει σε επενδύσεις- πέρσι και φέτος δεν μπήκε καμία νέα μονάδα σε λειτουργία για να καλύψει τις ανάγκες και η ΑτΕ δεν αποτελεί κρατική επένδυση- και επιπλέον εμποδίζεται η ΔΕΗ να αντικαταστήσει τις παλαιές μονάδες της», πρόσθεσε.
Η εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να προσφύγουν στην ΕΕ για την νομιμότητα της απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης να τροποποιήσει την άδεια της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑτΕ).
Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έπρεπε, πριν προχωρήσει στην απόφασή της, να είχε ζητήσει την γνωμοδότηση της ΕΕ, ακόμα και για την περίπτωση «υποψίας» κρατικής βοήθειας προς τη μονάδα.
Δείχνοντας την αντίδρασή της στην απόφαση αυτή, η ΓΕΝΟΠ έχει προγραμματίσει τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σέρρες: «Η γυναίκα μου έχει ψυχικά προβλήματα, δεν αντέχω και μένω στο υπόγειο » – Ξεσπά ο σύζυγος της καθηγήτριας
- To brand των γυαλιών ηλίου του Μακρόν κατακλύστηκε από παραγγελίες, έπεσε η σελίδα του – Οι πολιτικοί ως ινφλουένσερ
- Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ: Το γκολ του Γιόβιτς για το 0-1 – Διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ οι Αρκάδες (vid)
- Άγιαξ – Φόλενταμ 2-0: Εύκολη νίκη για τον Αίαντα πριν τον «τελικό» με τον Ολυμπιακό
- Δούρου προς Μητσοτάκη: Κρείττον του λαλείν το σιγάν κ. πρωθυπουργέ
- Βορίζια: Το περιστατικό που οδήγησε στη μήνυση κατά των γονιών του Φανούρη Καργάκη και τη σύλληψή τους