Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Καραμανλή – Ερντογάν στη Βουλγαρία
Πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο κατ ιδίαν συνάντησης του Κ.Καραμανλή με τον Τ.Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιείται στις 20-21 Μαΐου στη Βουλγαρία.
43
Πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο κατ ιδίαν συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιείται στις 20-21 Μαΐου στην πόλη Πομόριε της Βουλγαρία.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης των δύο ηγετών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε πως στο περιθώριο των συνομιλιών είναι πιθανό να γίνουν συναντήσεις με διάφορους ηγέτες.
Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία η Αγκυρα θα διαμορφώσει ατζέντα συζήτησης, που θα περιλαμβάνει «γκρίζες ζώνες», στη συνάντηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι η θέση της Ελλάδας είναι γνωστή και πως το υπουργείο των Εξωτερικών σε κατάλληλη στιγμή θα απαντήσει.
Η Σύνοδος Κορυφής
Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Βουλγαρία την Τρίτη και αμέσως μετά την άφιξή του στην πόλη Πομόριε, ο Κώστας Καραμανλής θα παρακαθήσει στο δείπνο που παραθέτει ο πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Σεργκέι Στάνισεφ προς τιμήν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και των υπουργών Εξωτερικών.
To πρωί της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός θα μετάσχει στη συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που μετέχουν στη Σύνοδο και αργότερα θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς.
Ο κ. Καραμανλής αναμένεται, μετά τη λήξη των εργασιών της συνόδου, να επιστρέψει στην Αθήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία: Η φορολογία τρομάζει τους πλούσιους – Στο μάτι του κυκλώνα τα ακίνητα
- Tο NBA αποφάσισε την αναβολή του αγώνα Τίμπεργουλβς – Γουόριορς λόγω της έντασης στη Μινεάπολη
- Πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη – Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα
- Συρία: Η εκεχειρία με τους Κούρδους παρατείνεται για άλλες 15 ημέρες
- Ο Σλοτ «τρέλανε» τους οπαδούς της Λίβερπουλ με το 4-2-2-2
- Ρόδος: 49χρονος κατήγγειλε τον 15χρονο γιο του για απειλές – Έκανε μήνυση για ενδοοικογενειακή βία


