Μεγάλο προβάδισμα του Νίκολα Γκρούεφσκι εν όψει των εκλογών στην ΠΓΔΜ
Το εθνικιστικό VMRO-DPMNE του απερχόμενου πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι διατηρεί σταθερό και με ανοδικές τάσεις προβάδισμα εν όψει των εκλογών στην ΠΓΔΜ. Την Πέμπτη ο Γκρούεφσκι παρουσιάζει το πρόγραμμα του «πατριωτικού-ευρωπαϊκού συνασπισμού».
51
Σταθερό και με ανοδικές τάσεις προβάδισμα διατηρεί το κόμμα VMRO-DPMNE του απερχόμενου πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι εν όψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στην ΠΓΔΜ την 1η Ιουνίου.
Σε δημοσκόπηση που διεξήγαγε η μη κυβερνητική οργάνωση «Κέντρο Έρευνας και Πολιτικής» το διάστημα 24 και 25 Απριλίου σε δείγμα 1.100 πολιτών της ΠΓΔΜ, το VMRO-DPMNE προηγείται με ποσοστό 26,1% (23,7% σε προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου Κέντρου το διάστημα 12 και 13 Απριλίου).
Έπεται η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) της Ράντμιλα Σεκερίνσκα με ποσοστό 12,1% (12,3% στην προηγούμενη δημοσκόπηση).
Η Ένωση για τη Δημοκρατική Ένταξη ( DUI) του Αλί Αχμέτι συγκεντρώνει ποσοστό 10,7% (από 9,7% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), ενώ το συγκυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών ( DPA) του Μέντουχ Θάτσι αποσπά ποσοστό 7% (6,9% στην προηγούμενη δημοσκόπηση).
Ο Νίκολα Γκρούεφσκι θα παρουσιάσει το μεσημέρι της Πέμπτης το εκλογικό πρόγραμμα του κόμματός του και ίσως ανακοινώσει και το συνασπισμό κομμάτων του οποίου θα ηγηθεί το VMRO-DPMNE στις εκλογές της 1ης Ιουνίου. Ο Γκρούεφσκι προ ημερών ανέφερε ότι θα πρόκειται για έναν «πατριωτικό-ευρωπαϊκό συνασπισμό».
Η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση θα ανακοινώσει και εκείνη το μεσημέρι της Πέμπτης με ποια κόμματα θα συνεργαστεί στις βουλευτικές εκλογές. Ο συνασπισμός του οποίου θα ηγηθεί το SDSM αναμένεται να ρίξει το βάρος στην προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της ΠΓΔΜ.
Η προεκλογική περίοδος αρχίζει επίσημα στις 11 Μαΐου (ανεπίσημα έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό διάστημα) και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαΐου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΝΑΤΟ: Η «εξαιρετική σχέση» Ρούτε-Τραμπ φέρνει τον γενικό γραμματέα σε σύγκρουση με τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
- Γιατί οι επιχειρήσεις πατούν φρένο στις επενδύσεις
- Χαμάς: Δηλώνει έτοιμη να παραδώσει την εξουσία στην Εθνική Επιτροπή – Ζητά να ανοίξει πλήρως η διάβαση της Ράφα
- Πανέτοιμος ο Μιλουτίνοφ: «Νιώθω καλά»
- O Νέλσον Μαντέλα γνώρισε την Γουίνι ενώ δικαζόταν για προδοσία – «Με εντυπωσίασε η ομορφιά της»
- Πώς να επενδύσετε σε χρυσό – Τι πυροδοτεί το ράλι

