Μείωση κερδών για την Microsoft το πρώτο τρίμηνο
Μείωση 11% σημείωσαν τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού στον κόσμο, Microsoft, το πρώτο τρίμηνο του έτους (τρίτο οικονομικό τρίμηνο για την εταιρεία), ενώ για το β τρίμηνο προέβλεψε χαμηλότερα κέρδη σε σχέση με τις προσδοκίες της αγοράς.
27
Μείωση 11% σημείωσαν τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού στον κόσμο, Microsoft, το πρώτο τρίμηνο του έτους (τρίτο οικονομικό τρίμηνο για την εταιρεία), ενώ για το β τρίμηνο προέβλεψε χαμηλότερα κέρδη σε σχέση με τις προσδοκίες της αγοράς.
Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 4,39 δισ. δολάρια ή 47 σεντς/μετοχή, από 4,93 δισ. δολάρια λη 50 σεντς/μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Τα έσοδα ήταν ουσιαστικά στάσιμα στα 14,5 δισ. δολάρια, συμβαδίζοντας με τις προσδοκίες της αγοράς και απογοητεύοντας τους επενδυτές που ανέμεναν περισσότερα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για υψηλότερη από την αμαμενόμενη ζήτηση για προσωπικούς υπολογιστές.
Οι πωλήσεις Windows «βούλιαξαν» 24% χαμηλότερα στα 4,03 δισ. δολάρια και τα διαφημιστικά έσοδα ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο του εύρους προβλέψεων της εταιρείας.
Τα μεγέθη αυτά έρχονται σε αντίθεση με τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν εταιρείες όπως η Intel ή η IBM.
Τα κέρδη γ΄οικονομικού τριμήνου, στα οποία συμπεριλαμβάνεται κόστος 15 σεντς/μετοχή για το πρόστιμο της Κομισιόν, ήταν υψηλότερα απ αυτά που, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν οι αναλυτές (44,5 σεντς/μετοχή).
Ωστόσο, για το τρέχον τρίμηνο η Microsoft αναμένει κέρδη 45-48 σεντς/μετοχή σε πωλήσεις 15,5-15,8 δισ. δολαρίων, έναντι 45 σεντς/μετοχή σε πωλήσεις 15,5 δισ. δολαρίων που προέβλεπε η αγορά.
Έτσι, η μετοχή της υποχώρησε την Μ.Πέμπτη μετά τη λήξη των συναλλαγών στη Νέα Υόρκη, κατά 5% στα 30,20 δολάρια. Από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες 11%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φενέρμπαχτσε – Βαλένθια 82-79: Σπουδαία νίκη, με κορυφαίο τον Ντε Κολό, η ομάδα του Σάρας!
- Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Bαγιάτας, δημιουργός του ουζερί «Βομβίδια»
- Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση ηττήθηκε από τις κινητοποιήσεις των αγροτών
- Η νέα εποχή στις αγορές: Ρευστότητα Made in China
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά σε εγκαταλελειμμένο βενζινάδικο στα Πατήσια
- «Η Γροιλανδία είναι σύμμαχος, όχι περιουσιακό στοιχείο», δηλώνει Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής των ΗΠΑ