
Τροποποίηση του νέου ΚΟΚ προανήγγειλε ο Πρ.Παυλόπουλος
Ατομική ευθύνη θα έχουν πλέον οι επιβάτες των ΚΤΕΛ οι οποίοι δεν θα φορούν ζώνη ασφαλείας σύμφωνα με τον εκ νέου τροποποιημένο ΚΟΚ τον οποίο προανήγγειλε ο Πρ.Παυλόπουλος στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μεταφορών Κ.Χατζηδάκη για θέματα οδικής ασφάλειας.
96
Ατομική, προσωπική ευθύνη θα έχουν πλέον οι επιβάτες των ΚΤΕΛ οι οποίοι δεν θα φορούν ζώνη ασφαλείας σύμφωνα με τον εκ νέου τροποποιημένο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας τον οποίο προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστή Χατζηδάκη για θέματα που αφορούν κυρίως την οδική ασφάλεια.
Οι τροποποιήσεις ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος «θα είναι λίγες και στοχευμένες» με σκοπό να κάνουν τον Κώδικα «ακόμη καλύτερο». «Οι νόμοι, όταν αλλάζουν γιατί πρέπει να αλλάξουν, βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Όταν βρίσκουμε ελλείψεις ή όταν συναντάμε προβλήματα τα οποία πρέπει να λυθούν, τροποποιούμε το θεσμικό πλαίσιο» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος.
Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η εφαρμογή του νέου ΚΟΚ έχει φέρει «εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα», καθώς τα δυστυχήματα έχουν μειωθεί από τότε μέχρι σήμερα κατά 13%.
Ο κ. Παυλόπουλος στάθηκε στην έξοδο του Πάσχα, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο έχει λάβει αυξημένα μέτρα από τις 18 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου, ενώ κάλεσε τους οδηγούς να τηρήσουν τον ΚΟΚ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο των συναρμοδιοτήτων μας κουβεντιάσαμε και για τον ΟΑΣΑ και για το αντίστοιχο πρόβλημα που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με την αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων, την αναβάθμιση του συγκοινωνιακού έργουNewsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ακράτα: Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στην Άμπελο – Δεν απειλούνται σπίτια
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο μητέρες που έχασαν από την προσοχή τους τα ανήλικα παιδιά τους
- Στην Αθήνα στις 24 και 25 Απριλίου ο Μακρόν – Νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας
- LIVE: Ολυμπιακός – Άρης
- Euphoria, τρίτη σεζόν – «Bρώμικη, απελπισμένη και σίγουρα δεν άξιζε την αναμονή»
- Πληθωρισμός: Η γεωπολιτική νευρικότητα και τα κλειστά Στενά του Ορμούζ ναρκοθετούν την αποκλιμάκωση των τιμών

