95

Την θέση του προέδρου του κόμματος καθιέρωσε και θα προσφέρει στον απερχόμενο πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν η «Ενωμένη Ρωσία», ανακοίνωσε την Δευτέρα ο αρχηγός του κόμματος, Μπόρις Γκριζλόφ.

«Συζητάμε για ένα σαφές αξίωμα, αυτό του προέδρου του κόμματος, που σκοπεύουμε να το προσφέρουμε στον Βλαντιμίρ Πούτιν», ανέφερε σχετικά προς τους δημοσιογράφους ο Γκριζλόφ μετά από κομματική συνεδρίαση.

Η απόφαση για την καθιέρωση του νέου αξιώματος ελήφθη ομόφωνα. Ο πρόεδρος αναμένεται να έχει εποπτικό ρόλο.

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν ο Βλ.Πούτιν θα αποδεχτεί το αξίωμα αλλά, σε περίπτωση που η απάντησή του θα είναι θετική, αναλυτές σημειώνουν ότι θα ενισχύσει την επιρροή του ακόμα και μετά την αποχώρησή του από το ύπατο αξίωμα.

Η Ενωμένη Ρωσία στις εκλογές του Μαρτίου κέρδισε με ποσοστό μεγαλύτερο του 70% και έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία άνω των δύο τρίτων.

Η θητεία του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία της χώρας λήγει στις 7 Μαΐου ενώ την θέση του θα αναλάβει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο ίδιος ο Πούτιν θα μετακινηθεί στην πρωθυπουργία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ