Είκοσι ένα βραβεία απονέμονται τη Δευτέρα από το Θεατρικό Μουσείο
Το Θεατρικό Μουσείο απονέμει φέτος συνολικά 21 βραβεία. Τη Δευτέρα θα τιμήσει μετά θάνατον τον Νίκο Κούρκουλο, ενώ θα βραβεύσει 12 βετεράνους του ελληνικού θεάτρου, καθώς και οκτώ ερμηνείες για τα έτη 2006-2008. Τα βραβεία απονέμονται κάθε δύο χρόνια.
91
Το Θεατρικό Μουσείο απονέμει φέτος συνολικά 21 βραβεία. Τη Δευτέρα θα τιμήσει μετά θάνατον τον Νίκο Κούρκουλο, ενώ θα βραβεύσει 12 βετεράνους του ελληνικού θεάτρου, καθώς και οκτώ ερμηνείες για τα έτη 2006-2008.Τα βραβεία απονέμονται κάθε δύο χρόνια.
Στον Νίκο Κούρκουλο θα απονεμηθεί μετά θάνατον το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης», ενώ θα βραβευθούν επίσης οι: Μάρθα Βούρτση, Γκέλυ Μαυροπούλου, Δάφνη Σκούρα, Γιώργος Μοσχίδης, Γιώργος Λαζαρίδης, Σταύρος Ντουφεξής, Δημήτρης Μυταράς, Γιάννης Μαρκόπουλος, Λεωνίδας Ντεπιάν, Βάλτερ Πούχνερ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, δύο νέα έπαθλα (τα «Γεώργιος Χορτάτζης» για τη συγγραφή θεατρικού έργου και το «Κώστας Βάρναλης» για την μετάφραση θεατρικού έργου) θα δοθούν στον Ιάκωβο Καμπανέλλη και τον Παύλο Μάτεσι αντίστοιχα.
Στο δεύτερο τμήμα της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Απριλίου στο θέατρο Αλίκη, θα απονεμηθούν τα βραβεία της διετίας 2006- 2008.
Υποψήφιες για το έπαθλο πρωταγωνίστριας «Μαρίκα Κοτοπούλη» είναι οι: Μαρία Κεχαγιόγλου, Αννα Μάσχα, Αμαλία Μουτούση.
Οι Γιάννης Βόγλης, Ηλίας Λογοθέτης και Σοφοκλής Πέππας είναι υποψήφιοι για το βραβείο πρωταγωνιστή – «Αιμίλιος Βεάκης».
Για το βραβείο μιούζικαλ και επιθεώρησης «Τα Παναθήναια» υποψήφιοι είναι οι: Γιάννης Ζουγανέλης και Στάθης Ψάλτης.
Για το έπαθλο σκηνοθεσίας «Φώτος Πολίτης» υποψήφιοι είναι οι: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Σταμάτης Φασουλής, Νίκος Χατζόπουλος.
Οι Γιώργος Γαβαλάς, Ελένη Μανωλοπούλου και Αγνή Ντούτση διεκδικούν το βραβείο σκηνογραφίας- ενδυματολογίας «Πάνος Αραβαντινός».
Οι Πλάτων Ανδριτσάκης, Σταμάτης Κραουνάκης, Διονύσης Τσακνής είναι υποψήφιοι για βραβείο μουσικής επένδυσης «Δημήτρης Μητρόπουλος».
Για το βραβείο χορογραφίας «Κούλα Πράτσικα» υποψήφιες είναι οι Έλενα Γεροδήμου, Αποστολία Παπαδαμάκη, Αγγελική Στελλάτου.
Τέλος οι Γιώργος Δεπάστας, Ανδρέας Στάικος και Θεόδωρος Στεφανόπουλος διεκδικούν το βραβείο μετάφρασης «Κώστας Βάρναλης».
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Γρηγόρης Βαλτινός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- KKE για τα 81 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Βαδίζουμε στις αναμετρήσεις τού αύριο πιο έμπειροι
- Η ανάρτηση της συντρόφου του Κέντρικ Ναν: «Οι διαιτητές ξέχασαν να βάλουν την πορτοκαλί εμφάνιση»
- Η αποξένωση και η σύνδεση – Μια ματιά στη σύντομη αλλά σημαντική ζωή του Ίαν Κέρτις των Joy Division
- Το 25% των γυναικών της Γενιάς Ζ θεωρούν ότι δεν μπορούν να έχουν και σχέση και καριέρα
- «Μπορείς να κερδίσεις τον Τραμπ σε έναν καβγά;» – Τι απαντούν οι Αμερικάνοι
- Από τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα έως τον Λίβανο και τα Υψίπεδα του Γκολάν – Το Ισραήλ και το «μοτίβο» κατοχής
- Ποιοτικός χρόνος με τον σκύλο: Πώς 45 λεπτά μπορούν να αποτρέψουν προβλήματα συμπεριφοράς
- «Εκμυστηρεύσεις της Έλλης Αλεξίου»: Μια παράσταση για τη ζωή της πεζογράφου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442