28

Ο Συνήγορος του Πολίτηδέχθηκε 10.611 αναφορές πολιτών κατά το 2007 (15,82% περισσότερες από πέρυσι) σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ανεξάρτητης Αρχής, με την πρωτιά στους δήμους, στη διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας Αττικής, στους φορείς κυρίας ασφάλισης, στις νομαρχίες, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στο υπουργείο Οικονομίας.

Από τις 5.839 αναφορές των οποίων η κατ ουσία διερεύνηση περατώθηκε, το 98,61% αφορά προβλήματα κακοδιοίκησης και οι πολίτες θίγουν προβλήματα προσβολής των δικαιωμάτων του παιδιού από ιδιώτες. Το 85,48% των υποθέσεων επιλύθηκαν υπέρ του πολίτη, το 7,84% δεν κατέστη δυνατό να επιλυθούν εξαιτίας κενών στη νομοθεσία και οργανωτικών αδυναμιών ή δυσλειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.

Ο Συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Καμίνης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης και τις διαμαρτυρίες ομοφυλόφιλων για τον αποκλεισμό τους από αυτό, αφού ανέφερε ότι το θέμα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο κέντρο του πολιτικού διαλόγου, πρόσθεσε ότι η χώρα μας, σύμφωνα και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, θα πρέπει να εξαλείψει τις αθέμιτες διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ