51

Ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι ταχύτητας έως και 132 χλμ/ώρα πλήττουν την Ουαλία και τη νοτιοδυτική Αγγλία. Δέκα χιλιάδες κατοικίες δίχως ηλεκτρικό ρεύμα, πτώσεις δέντρων και προβλήματα στις εναέριες και θαλάσσιες μεταφορές.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις μιλούν για περαιτέρω επιδείνωση του καιρού.

Ήδη έχουν εκδοθεί προειδοποιητικά σήματα για πλημμύρες στη νοτιοδυτική ακτή, αναφέρει το BBC. Σουηδικό πλοίο έμεινε ακυβέρνητο στη Μάγχη αλλά το πλήρωμα που παρέμεινε στο πλοίο δείχνει να ελέγχει την κατάσταση. Κλειστό το λιμάνι του Ντόβερ λόγω των ανέμων.

Προβλήματα λόγω της βροχής υπάρχουν ακόμη και στον μεγάλης κυκλοφορίας αυτοκινμητόδρομο Μ25 γύρω από το Λονδίνο.

Στον Λονδίνο ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν είχε σύσκεψη με τους υπευθύνους της πολιτικής άμυνας για τη λήψη αναγκαίων μέτρων.

Σήμα για περισσότερες από 40 ραγδαίες βροχοπτώσεις εκδόθηκε από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΑ) και η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ισχυρότατους ανέμους έως και την Τετάρτη σε όλη την Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρειο Ιρλανδία και χιονοπτώσεις στη Σκωτία.

Οι άνεμοι που πνέουν με ένταση έως και 120 χλμ/ώρα θα προκαλέσουν αναστάτωση στις εναέριες και θαλάσσιες μεταφορές.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου Χίθροου δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα πως δεν είναι σε θέση να προβλέψει εάν θα υπάρξουν ακυρώσεις, ή καθυστερήσεις πτήσεων. Η British Airways ακύρωσε πάντως δεκάδες πτήσεις μέσων αποστάσεων με αφετηρία το Λονδίνο.

Στο έτερο αεροδρόμιο του Λονδίνου, το Γκάτογουϊκ, οι υπεύθυνοι δηλώνουν πως αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις, ή και ακυρώσεις πτήσεων και πως βρίσκονται «σε σταθερή επαφή με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ