Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεύτερο κύμα αλλαγών στον ΣΥΝ μετά την εκλογή Τσίπρα

Δεύτερο κύμα αλλαγών στον ΣΥΝ μετά την εκλογή Τσίπρα

Επιταχύνονται στον ΣΥΝ οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των αλλαγών, μετά την ανάδειξη του Αλ.Τσίπρα ως νέου προέδρου. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές ο κ. Αλαβάνος· δύο νέα όργανα στο κόμμα σκέφτεται ο Αλ.Τσίπρας.

28

Επιταχύνονται στην Κουμουνδούρου οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των αλλαγών που ξεκίνησαν με την αποχώρηση του κ. Αλ.Αλαβάνου από την προεδρία του ΣΥΝ και την ανάδειξη ως νέου προέδρου τού κ. Αλ.Τσίπρα, ο οποίος προετοιμάζεται να πάρει και την ηγετική σκυτάλη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου βρίσκεται πλέον σε κατάσταση… εκτάκτου ανάγκης καθώς σπεύδει να προλάβει πολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο το Σκοπιανό, ακόμη και αιφνιδιαστικές εθνικές εκλογές.

Για τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες τους επόμενους μήνες θα σημάνει και επανεξέταση των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί για το ηγετικό δίδυμο της «ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Στην περίπτωση αυτή ο κ. Τσίπρας θα είναι υποψήφιος βουλευτής ως πρόεδρος του ΣΥΝ, της μεγαλύτερης συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα είναι και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα προκύψει.

Η απόφαση του κ. Αλαβάνου να αποχωρήσει από την προεδρία του ΣΥΝ είχε συνοδευτεί από τη συμφωνία να παραμείνει πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ «ως τις επόμενες εκλογές». Έτσι επιταχύνονται οι διεργασίες στην Κουμουνδούρου για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές ο κ. Αλαβάνος, αφήνοντας τα ηνία της εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Τσίπρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα, την ερχόμενη εβδομάδα, Δευτέρα ή Τρίτη, και μετά την ανάδειξη των νέων μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, που γίνεται σήμερα, ξεκινούν συσκέψεις των συλλογικών οργάνων με τον πρόεδρο του ΣΥΝ κ. Αλ.Τσίπρα αλλά και με τον κ. Αλ.Αλαβάνο ως επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Δύο νέα όργανα

Την ίδια ώρα, Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων ο νέος πρόεδρος του Συνασπισμού θα ζητήσει να συγκροτηθούν πέραν της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής δύο νέα όργανα που θα χαράσσουν την κεντρική πολιτική γραμμή.

Πρόκειται για το Συμβούλιο Πολιτικού Σχεδιασμού, όργανο το οποίο θα συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, δεν θα ασχολείται αποκλειστικά με την τρέχουσα επικαιρότητα και θα σχεδιάζει σε βάθος χρόνου και στο οποίο ο Αλ. Τσίπρας θα συμπεριλάβει έμπειρα μέλη της Κ.Ε. όπως οι Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Γιάννης Δραγασάκης και Αριστείδης Μπαλτάς.

Η συγκεκριμένη κίνηση του νέου αρχηγού σηματοδοτεί τη βούλησή του να κλείσει τα εσωτερικά μέτωπα στην Κουμουνδούρου καθώς όπως είναι γνωστό οι σχέσεις του με τον κ. Παπαγιαννάκη και συνολικότερα με την ανανεωτική πτέρυγα λόγω της εμπλοκής που δημιουργήθηκε στο ζήτημα της υποψηφιότητας για τον Δήμο Αθηναίων δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο.

Παράλληλα, θα συγκροτηθεί το Εκτελεστικό Όργανο, το οποίο θα αποτελείται από μία ομάδα που θα εποπτεύει και θα ελέγχει την υλοποίηση των κομματικών αποφάσεων. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο συγκεκριμένο όργανο θα έχει ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Χουντής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024