96

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στις 5:25 το απόγευμα της Τετάρτης στον τρίτο όροφο της οδού Σόλωνος 12 όπου βρίσκεται το δικηγορικό γραφείο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά μία νεαρή γυναίκα. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Θεσσαλονίκη – Αθήνα».

Η πυρκαγιά που προκλήθηκε σβήστηκε από την Πυροσβεστική, ενώ διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο από τα τα τζάμια που έσπασαν μία νεαρή γυναίκα η οποία εργάζεται σε γραφείο του δεύτερου ορόφου.

Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός, είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του γραφείου του κ. Παπαληγούρα και από την έκρηξη και την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο.

«Κάτι καλό πρέπει να έχω κάνει για να είμαι συστηματικά στόχος των κουκουλοφόρων» δήλωσε ο κ. Παπαληγούρας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο υπουργείο Οικονομίας, αναφερόμενος στην επίθεση με γκαζάκια που έγινε νωρίτερα το απόγευμα στο γραφείο του στην Σόλωνος.

Για το γεγονός έκανε δηλώσεις και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος. «Η κυβέρνηση, όπως και κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενος Έλληνας, καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση στο γραφείο του Αναστάση Παπαληγούρα. Όπως είναι αυτονόητο, οι αρχές θα διερευνήσουν ενδελεχώς το περιστατικό, ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

«Εκφράζουμε την αυτονόητη καταδίκη μας για την επίθεση εναντίον του πολιτικού γραφείου του κ. Παπαληγούρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούσης. «Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν άμεσα να διερευνήσουν το περιστατικό και να οδηγήσουν τους υπευθύνους στην Δικαιοσύνη» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ