53

Την ανάγκη να ενισχυθεί η συσπείρωση και η συμμαχία των λαϊκών ριζοσπαστικών δυνάμεων, που θα αντιπαλέψουν την κυρίαρχη πολιτική υπογράμμισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Βρισκόμαστε σε μια πορεία ζύμωσης της αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, με στόχο να εγκλωβιστούν ριζοσπαστικές λαϊκές δυνάμεις, να αναχαιτισθούν διεργασίες και να μπουν στη λογική του διλήμματος επιλογής ανάμεσα στη δεξιά της αγοράς, ή την αριστερά της αγοράς, για να χρησιμοποιήσω αυτούς τους όρους.

»Πρέπει να χαλάσουμε αυτά τα σχέδια, κοιτώντας βεβαίως μπροστά και ενισχύοντας τη συσπείρωση και τη συμμαχία των λαϊκών ριζοσπαστικών δυνάμεων, που θα αντιπαλέψουν την κυρίαρχη πολιτική και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ανατροπή στο επίπεδο της πολιτικής εξουσίας προς όφελος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Η λαϊκή εξουσία πρέπει να μπει στη συζήτηση και στον προβληματισμό ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ