96

Παρά την ανακοίνωση της πρόθεσης του Αμερικανού προέδρου να λάβει μέτρα για την αναζωογόνηση της αμερικανικής οικονομίας, η Γουόλ Στριτ σημείωσε μία ακόμη «βουτιά» την Πέμπτη. Σε αρνητικό έδαφος και τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 2,46% έως τις 12.159,21 μονάδες. Ο δείκτης εταιριών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq είχε απώλειες της τάξης του 1,99% και βρέθηκε στις 2.346,90 μονάδες. Ο S&P 500, που αντικατοπτρίζει το γενικό κλίμα, έχασε 2,91% και έκλεισε στις 1.333,25 μονάδες.

Πτωτική ήταν η πορεία των δεικτών στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο δείκτης FTSE 100 έχασε 0,68% φτάνοντας στα επίπεδα των 5.902,40 μονάδων. Στο ίδιο αρνητικό μήκος κύματος κινήθηκε και ο DAX 30 ο οποίος σημείωσε πτώση της τάξης του 0,78% κλείνοντας στις 7.413,53 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 1,32% κινούμενος μέχρι τις 5.157,09 μονάδες. Στη Ζυρίχη, ο SMI έχασε 0,76% και διαμορφώθηκε στις 7.788,06 μονάδες.

Σε μια προσπάθεια ανάκαμψης του κλίματος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ο.Μπους θα ανακοινώσει την Παρασκευή μια σειρά από «βραχυπρόθεσμα μέτρα» για την αναζωογόνηση της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Μπους «θα ζητήσει να ληφθούν αποτελεσματικά, προσωρινά μέτρα για να υποστηρίξει την ανάπτυξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τόνι Φράτο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα παρουσιάσει το πολυαναμενόμενο σχέδιό του, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για μια πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ, τόσο που ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Μπεν Μπερνάνκι, εξέφρασε την υποστήριξή του στην εφαρμογή ενός σχεδίου για τη γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ