
Συμφώνησαν στο σχηματισμό κυβέρνησης τα δύο μεγαλύτερα αλβανικά κόμματα του Κοσόβου
Σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης κατέληξαν τα δύο μεγαλύτερα αλβανικά κόμματα του Κοσσυφοπεδίου, το Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου (PDK) και η Δημοκρατική Λίγκα Κοσόβου (LDK). Πλέον, απομένει μόνο το τυπικό μέρος με την υπογραφή της συμφωνίας.
71
Σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης κατέληξαν τα δύο μεγαλύτερα αλβανικά κόμματα του Κοσσυφοπεδίου, το Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου (PDK) και η Δημοκρατική Λίγκα Κοσόβου (LDK).
«Φτάσαμε σε συμφωνία και το μόνο που απομένει είναι να την υπογράψουμε» δήλωσε ο Χαϊρεντίν Κούγκι, αντιπρόεδρος του PDK, που επικράτησε στις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου.
Ο κ. Κούγκι προέβη σε αυτές τις δηλώσεις έπειτα από τη συνάντηση του προέδρου του PDK, Χασίμ Θάτσι, ο οποίος αναμένεται να είναι και ο νέος πρωθυπουργός, και του Φατμίρ Σεϊντίου, προέδρου του Κοσόβου και του LDK.
Βάσει της συμφωνίας, εκτός του πρωθυπουργού, το PDK θα αναλάβει και τα χαρτοφυλάκια επτά υπουργείων, ενώ από τους κόλπους του LDK θα προέρχεται ο πρόεδρος του Κοσόβου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πέντε υπουργοί.
Τα χαρτοφυλάκια τριών υπουργείων θα αναλάβουν πολιτικοί εκπρόσωποι των εθνοτικών μειονοτήτων του Κοσόβου.
Ο κ. Θάτσι δήλωσε ότι η βουλή του Κοσόβου, η οποία συστάθηκε σε σώμα την περασμένη Παρασκευή, θα εκλέξει το νέο της πρόεδρο και θα επικυρώσει το διορισμό της νέας κυβέρνησης στις 9 Ιανουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Οι κόρες του Κασέμ Σολεϊμανί διαψεύδουν ότι έχουν σχέση με τις γυναίκες που συνελήφθησαν στις ΗΠΑ
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη
- Περίπου 1.500 ναύτες των ΗΠΑ έφυγαν πανικόβλητοι από το Μπαχρέιν – Δεν πήραν ούτε τις στολές τους
- Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων – Πόσο θα κοστίσει το Πάσχα στο χωριό
- Λίβανος: Δυο κοριτσάκια σκοτώθηκαν, τουλάχιστον 40 οι τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα
- Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζει δημοσκόπηση που τον παρουσιάζει με 96% θετική γνώμη ως πρόεδρο των ΗΠΑ
