Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεπέρασε τα 30.000 λήμματα η ελληνική έκδοση της Wikipedia

Ξεπέρασε τα 30.000 λήμματα η ελληνική έκδοση της Wikipedia

Χάρη στη συνεισφορά εκατοντάδων εθελοντών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η Βικιπαίδεια, η ελληνική έκδοση της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, ξεπέρασε το Δεκέμβριο τα 30.000 άρθρα.

36

Χάρη στη συνεισφορά εκατοντάδων εθελοντών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η Βικιπαίδεια, η ελληνική έκδοση της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, ξεπέρασε το Δεκέμβριο τα 30.000 άρθρα και συνεχίζει να εμπλουτίζεται

Η Βικιπαίδεια ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2002, περίπου ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της αγγλόφωνης Wikipedia. Στη συγγραφή και τη διόρθωση των κειμένων μπορεί να συνεισφέρει οποιοσδήποτε χρήστης, ανώνυμα ή επώνυμα, ανεξάρτητα από γραμματικές γνώσεις, κοινωνική θέση ή επάγγελμα.

Στα λίγα χρόνια λειτουργίας της, η Βικιπαίδεια έχει αναδειχθεί στη μεγαλύτερη πηγή γνώσης και πληροφοριών στο ελληνικό διαδίκτυο, προσφέροντας περιεχόμενο που φτάνει σήμερα το 1 GB κειμένου, ή δέκα εκατομμύρια λέξεις.

Η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια λειτουργεί σύμφωνα με την πολιτική και με την υποστήριξη του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Wikimedia, και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από δωρεές των χρηστών και φίλων της, καθώς δεν περιέχει διαφημίσεις.

Κυκλοφορεί με την ελεύθερη άδεια χρήσης GFDL, η οποία επιτρέπει στον καθένα να την χρησιμοποιήσει, να διανείμει και να τροποποιήσει το περιεχόμενό της χωρίς καμία άλλη υποχρέωση, έτσι ώστε το περιεχόμενο αυτό να παραμένει για πάντα ελεύθερο για τον καθένα.

Η Βικιπαίδεια πλαισιώνεται και από εγχειρήματα όπως τα Commons, μια συλλογή από 2.200.000 αρχεία πολυμέσων με άδεια ελεύθερης διακίνησης, τη Βικιθήκη, μια βιβλιοθήκη νέων και αρχαίων ελληνικών κειμένων, με 1300 βιβλία μέχρι σήμερα, το Βικιλεξικό, που περιλαμβάνει 150.000 λήμματα.

Η αγγλική έκδοση της Wikipedia διαθέτει σήμερα πάνω από 2.100.000 άρθρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024