Κέρδη 0,79% στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, με τον γενικό δείκτη να διατηρείται πάνω από τις 5.000 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους και κυρίως σε τράπεζες και τον ΟΤΕ.
27
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους και κυρίως σε τράπεζες και τον ΟΤΕ.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,90% στις 5.056,64 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 575,9 εκατ. ευρώ.
Σημαντικά κέρδη σημείωσαν οι τραπεζικές μετοχές, ακολουθώντας την τάση των υπόλιπων ευρωπαϊκών αγορών. Ξεχώρισαν οι Εθνική (+2,62% στα 46,18 ευρώ), Marfin Popular (+3,56% στα 8,72 ευρώ) και Πειραιώς (+1,99% στα 25,60 ευρώ).
Η Alpha Bank σημείωσε άνοδο 1,49% στα 24,50 ευρώ. Η Alpha Bank ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι διέθεσε περίπου 10,9 εκατ. ίδιες μετοχές μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε θεσμικούς επενδυτές, έναντι 23,6 ευρώ ανά μετοχή.
Η ΔΕΗ υποχώρησε κατά 2,61% στα 35,06 ευρώ, καθώς αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο η συζήτηση στο ΔΣ για το μνημόνιο συνεργασίας με την γερμανική RWE.
Υψηλότερα κατά 3,49% στα 24,30 ευρώ έκλεισε ο ΟΤΕ. Ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η πώληση του 100% της θυγατρικής του Infote (υπηρεσίες καταλόγου) στις εταιρείες Rhone Capital LLC και Zarkona Trading Limited έναντι 300 εκατ. ευρώ.
Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με περισσότερο από 14 φορές το εκτιμώμενο EBITDA της εταιρείας για το 2007.
Ο FTSE/ASE 20 ενισχύθηκε κατά 1,50%, ο FTSE/ASE Mid 40 υποχώρησε κατά 0,35%, ενώ ο FTSE/ASE Small Cap 80 σημείωσε άνοδο 0,16%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 110 ενισχύθηκαν, 135 υποχώρησαν και 85 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Ο διευθυντής της CIA συναντήθηκε με την προσωρινή πρόεδρο Ροδρίγκες – Τι μήνυμα της μετέφερε από τον Τραμπ;
- Πέρκα: Πολλοί βουλευτές της ΝΔ κουβαλούν πατριαρχικό σύνδρομο – Στα όρια του φασισμού ο Κυρανάκης
- Τσουκαλάς: Το σύστημα του FIR Αθηνών είχε πέσει και το 2021 – Αγνοήθηκαν οι αναφορές των Ελεγκτών
- Αναβάλλεται το Κηφισιά – ΠΑΟΚ μετά από αίτημα του Δικεφάλου
- Ποια είναι η γυναίκα που με ένα τσιγάρο αμφισβήτησε τη θεοκρατία στο Ιράν
- Δυτική Όχθη: Οι IDF σκότωσαν ένα 14χρονο αγόρι επειδή «ετοιμαζόταν να τους επιτεθεί με μία πέτρα»

