Αισθητή πτώση 0,84% σημείωσε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.097,51 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες 0,84%. Στα 417,4 εκατ. ευρώ, η αξία των συναλλαγών, εκ των οποίων τα 97,1 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
93
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Παρασκευή. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.097,51 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 0,84%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 417,4 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 97,1 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε αρνητική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι εξής: των Τροφίμων-Ποτών σε ποσοστό 0,73%, των Ασφαλειών κατά 0,46% και των Χημικών κατά 0,06%.
Τη μεγαλύτερη πτώση εμφάνισαν οι εξής: των Τηλεπικοινωνιών σε ποσοστό 2,64%,των Μέσων Ενημέρωσης κατά 1,56%, της Τεχνολογίας κατά 1,04% και των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 1,04%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 0,81%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 1,09% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 0,28%.
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών: Δρομέας +10,92%, Δομική Κρήτης +9,21% και Ατέρμων +8,89%.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι μετοχές των εταιριών: ΑΝΕΚ (ΠΟ96) -9,78%, Vell Group -7,48% και Τσουκαρίδης -7,46%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 83 ενισχύθηκαν, 158 υποχώρησαν και 51 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ανδρουλάκης: Δουλειά, όχι επικοινωνία, για να γίνουμε κυβέρνηση – Στις 27-29 Μαρτίου το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
- Ζάκυνθος: 14χρονος μαθητής πήγε στο σχολείο με πιστόλι
- Μακρόν: «Προτιμάμε τον σεβασμό από τους νταήδες» – Η Ευρώπη να εξετάσει τη χρήση του «εμπορικού μπαζούκα»
- Στο «σημείο μηδέν» ξανά οι έρευνες για την Λόρα – Τι αναζητούν οι αστυνομικοί
- LIVE: Καϊράτ – Κλαμπ Μπριζ
- Περισσότερες απορίες, παρά απαντήσεις από την ΑΑΔΕ για την παραίτηση των ελεγκτών του ΟΠΕΚΕΠΕ


