
Σε νέα μείωση του βασικού δανειστικού επιτοκίου της κατά 0,25% προχώρησε η FED
Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (FED) προχώρησε την Τρίτη, όπως προεξοφλείτο από τις αγορές, στη μείωση κατά 0,25% του βασικού δανειστικού της επιτοκίου, του ημερήσιου δανειστικού, ενός επιτοκίου «σημείου αναφοράς».
93
Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (FED) προχώρησε την Τρίτη, όπως προεξοφλείτο από τις αγορές, στη μείωση κατά 0,25% του βασικού δανειστικού της επιτοκίου, του ημερήσιου δανειστικού, ενός επιτοκίου «σημείου αναφοράς».
Το βασικό δανειστικό επιτόκιο μειώθηκε έτσι στο 4,25% και πρόκειται για την τρίτη μείωση μέσα σε διάστημα τριών μηνών. Αξιωματούχοι της FED δεν απέκλεισαν μάλιστα το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα μείωση επιτοκίων εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.
Σε μία παράλληλη κίνηση η FED μείωσε προεξοφλητικό επιτόκιο, τον τόκο που χρεώνει για απευθείας δάνεια σε τράπεζες, επίσης κατά 0,25% σε 4,75%
Απογοητευμένοι μερίδα αναλυτών που καλούσαν την FED να προβεί σε δυναμικότερες μειώσεις επιτοκίων.
Από τα μέσα του Σεπτεμβρίου, έως σήμερα, η FED έχει μειώσει το ημερήσιο δανειστικό επιτόκιο κατά μία ολόκληρη μονάδα, καταβάλλοντας έντονη προσπάθεια η αμερικανική οικονομία να μην γνωρίσει το 2008 (έτος προεκλογικό) φάση ύφεσης.
Σε ανακοίνωσή της η FED ανέφερε ότι η οικονομία γίνεται πιο βραδυκίνητη εξαιτίας κυρίως της «ύφεσης» στον τομέα της ακίνητης ιδιοκτησίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Απαγχονίστηκαν 2 άνδρες, ο ένας για «κατασκοπεία» υπέρ της Μοσάντ και ο άλλος γιατί «σκότωσε» αστυνομικό
- Θάνατος Μάθιου Πέρι: Φυλάκιση 2 ετών σε πρώην παραγωγό του Χόλιγουντ για την παράνομη διακίνηση κεταμίνης
- Διαψεύδουν τα ΗΑΕ ότι ο Νετανιάχου επισκέφθηκε τη χώρα, μεσούντος του πολέμου κατά του Ιράν
- Περού: Ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς Σάντσες περνάει στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Παράνομη προμήθεια με δικαστική βούλα
- Ευρωκοινοβούλιο: Από τις υποκλοπές στα Τέμπη: «Αυταρχισμός, συγκάλυψη και θεσμική εκτροπή»