Προσέλκυση νέων αερομεταφορέων και πλήρη απελευθέρωση της αγοράς, ζητά ο ΣΕΤΕ
Χάραξη πολιτικής αερομεταφορών, ανάπτυξη των περιφερειακών αεροδρομίων και προσέλκυση νέων αερομεταφορέων στη χώρα που θα λειτουργούν σε πλαίσιο ελεύθερου ανταγωνισμού, απαλλαγμένο από πολιτικές προστατευτισμού, ζήτησε ο ΣΕΤΕ από τον Κ.Χατζηδάκη.
93
Χάραξη πολιτικής αερομεταφορών, ανάπτυξη των περιφερειακών αεροδρομίων και προσέλκυση νέων αερομεταφορέων στη χώρα, ο τουρισμός της οποίας εξαρτάται κατά 80% από τις αερομεταφορές, ζήτησε ο ΣΕΤΕ από τον υπουργό Μεταφορών Κ.Χατζηδάκη, σε συνάντησή τους.
Απαραίτηση προϋπόθεση, προσέθεσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, είναι οι αερομεταφορές να λειτουργούν σε πλαίσιο ελεύθερου ανταγωνισμού, με ίσους όρους για όλους και απαλλαγμένο από πολιτικές προστατευτισμού.
Από την πλευρά του ο υπουργός, σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στην Ολυμπιακή, τους διαβεβαίωσε ότι η χώρα δεν θα μείνει ούτε μια ημέρα χωρίς αεροπορικές υπηρεσίες, καθώς επίσης ότι στην όποια διάδοχη κατάσταση προκύψει, τα νησιά θα έχουν την απαραίτητη αεροπορική κάλυψη.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των επαφών του ΣΕΤΕ με μέλη της κυβέρνησης και την ενημέρωσή τους γύρω από τα θέματα του τουρισμού και της οικονομίας, ο Σύνδεσμος πραγματοποίησε την Τετάρτη συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Ο ΣΕΤΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, κατέθεσε τις απόψεις του «σχετικά με την ανάγκη χάραξης και συνεχούς εφαρμογής μιας γενικότερης πολιτικής αερομεταφορών για τη χώρα μας. Η πολιτική αυτή θα πρέπει να κινηθεί τουλάχιστον στην κατεύθυνση της ανάπτυξης των περιφερειακών αεροδρομίων και στην προσέλκυση νέων αερομεταφορέων στη χώρα μας, της οποίας ο τουρισμός εξαρτάται σε ποσοστό περίπου 80% από τις αερομεταφορές».
«Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι αερομεταφορές να λειτουργούν σε πλαίσιο ελεύθερου ανταγωνισμού, με ίσους όρους για όλους και απαλλαγμένο από πολιτικές προστατευτισμού, όπως ισχύει σήμερα κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο handling των αεροδρομίων και στην ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση των υπεραστικών λεωφορείων σε βάρος των τουριστικών πούλμαν» προσθέτει ο ΣΕΤΕ.
Ειδικά στο θέμα των αερομεταφορών και σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στην Ολυμπιακή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ ότι η χώρα δεν θα μείνει ούτε μια ημέρα χωρίς αεροπορικές υπηρεσίες, καθώς επίσης ότι στην όποια διάδοχη κατάσταση προκύψει, τα νησιά θα έχουν την απαραίτητη αεροπορική κάλυψη.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η εξέλιξη των κρατήσεων στην Ολυμπιακή βαίνει ομαλώς και μάλιστα με αυξητικές τάσεις, δεδομένου ότι η εταιρεία θα λειτουργεί κανονικά έως ότου ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις μετά τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
