Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις
Κέρδη σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, για πρώτη φορά στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς η άνοδος των τιμών του χαλκού και του πετρελαίου ευνοεί τις μετοχές των εταιρειών του κλάδου.
27
Κέρδη σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, για πρώτη φορά στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς η άνοδος των τιμών του χαλκού και του πετρελαίου ευνοεί τις μετοχές των εταιρειών του κλάδου.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,84% στις 4.375,39 μονάδες.
Κέρδη 2,3% και 2,8% σημείωναν οι BHP και η Anglo American αντίστοιχα, ενώ η Xstrata, η οποία υπέβαλε προσφορά εξαγοράς 842 εκατ. δολαρίων για την αυστραλιανή Resource Pacific, κατέγραφε κέρδη 3,67%.
Ο τραπεζικός κλάδος παρουσίαζε ανοδικές τάσεις επίσης, με τη BNP Paribas να καταγράφει κέρδη 0,92% και τη Royal Bank of Scotland να ενισχύεται κατά 1,37%.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,30% στις 6.397,50 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,02% στις 5.603,91 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 0,70% στις 7.863,50 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,83% στις 15.608,88 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αντύπας: Η νύφη του διεκδικεί μια θέση στη Eurovision και τις δίνει τις ευχές του
- Super Bowl: Οι… θάμνοι του Bad Bunny έβγαλαν 1300 δολάρια (pics, vids)
- Άγριο επεισόδιο βίας στο Ηράκλειο: Του έσπασαν τα δόντια με πέτρα
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Δ’)
- Καλλιθέα: Πώς χάθηκαν πολύτιμα λεπτά μέχρι να βρεθεί το παιδί μέσα στο σιντριβάνι
- Τέλος για το μίνι σερί των Μπακς, έχασαν από τους Μάτζικ (118-99)
