
Δεκάδες Αφρικανοί επίδοξοι μετανάστες πνίγηκαν κοντά στις ακτές της Υεμένης
Περίπου 80 Αφρικανοί επίδοξοι μετανάστες υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν βυθίστηκε το πλοίο που τους μετέφερε στις ακτές της Υεμένης. Αλλοι 45 άνθρωποι, Σομαλοί στην πλειοψηφία τους, κατάφεραν να σωθούν.
71
Περίπου 80 επίδοξοι μετανάστες από την Αιθιοπία και τη Σομαλία υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν βυθίστηκε το πλοίο που τους μετέφερε στις ακτές της Υεμένης. Αλλοι 45 άνθρωποι, Σομαλοί στην πλειοψηφία τους, κατάφεραν να σωθούν.
Το πλοίο, που υπολογίζεται ότι μετέφερε 126 ανθρώπους, βυθίστηκε κοντά στην ακτή της Μάιφα, στην επαρχία Χαντραμούτ, 900 χλμ. νοτιοανατολικά της Σαναά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και σχετικές μαρτυρίες.
Τα σωστικά συνεργεία και ψαράδες της περιοχής ανέσυραν 27 πτώματα από τη θάλασσα, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, άλλοι 65 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, είχαν χάσει τη ζωή τους, επιχειρώντας και σε εκείνη την περίπτωση να φτάσουν με πλοίο από τη Σομαλία στις ακτές της Υεμένης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Συνάντηση Ερντογάν με Ζελένσκι, μια μέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με Πούτιν
- Περιστέρι Betsson – Κολοσσός Ρόδου 87-83: «Βλέπει» 4άδα μετά την 7η συνεχόμενη νίκη η ομάδα του Ξανθόπουλου
- Ποιος δολοφόνησε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ; Πέντε θεωρίες συνωμοσίας αρνούνται να πεθάνουν
- Κυριακή των Βαΐων: Εντυπωσιακός στολισμός στην Παναγία Τουρλιανή της Μυκόνου
- Νάρκες κατά προσωπικού: Η σιωπηλή επιστροφή ενός καταστροφικού όπλου
- LIVE: Σαουθάμπτον – Άρσεναλ

