Μειώνονται οι θάνατοι στις ελληνικές φυλακές, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης
Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει σημειωθεί «ελαφρά» μείωση των θανάτων στις ελληνικές φυλακές. Όσο για τις αυτοκτονίες, σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία, δεν υπερβαίνουν τις δύο κάθε χρόνο.
30
Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει σημειωθεί «ελαφρά» μείωση των θανάτων στις ελληνικές φυλακές. Όσο για τις αυτοκτονίες, σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία, δεν υπερβαίνουν τις δύο κάθε χρόνο.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης, υπάρχει ένας σταθερός μέσος όρος θανάτων στις φυλακές, την τελευταία δεκαετία.
» Οι θάνατοι κρατουμένων κάθε χρόνο, οφείλονται σε ένα σύνολο αιτιών, όπως τα βαριά νοσήματα, οι ανίατες ασθένειες, τα παθολογικά αίτια, η χρήση ουσιών μετά από εξόδους τους κλπ.
» Κάθε χρόνο, προστίθενται στις φυλακές περίπου 600 νέοι κρατούμενοι και παρατηρείται από το 1998 έως σήμερα μια αισθητή αύξηση του αριθμού των που φτάνει -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία – τους 11.120 κρατουμένους.
» Γεγονός το οποίο αλλάζει την αναλογία θανάτων και αυτοκτονιών στις φυλακές κατά τα τελευταία χρόνια, η οποία σαφώς έχει ελαφρώς μειωθεί.»
Αναλυτικά, το υπουργείο παραθέτει στοιχεία για τους θανάτους άνα έτος από το 1998: «1998: 35 θάνατοι, 1999: 20 θάνατοι, το 2000 αυξήθηκαν στους 54, το 2001 έπεσαν στους 27, το 2002 ήταν 31, το 2003 ήταν 29, το 2004 αυξήθηκαν στους 34 θανάτους, το 2005 ήταν 47, πέρυσι 54 και φέτος μέχρι στιγμής είναι 46.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Έρχονται δύο νέα κύματα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πότε θα «χτυπήσουν»
- Σικελία: Πάνω από χίλιοι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας κατολίσθησης
- «Στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα» – Συλλυπητήρια για την τραγωδία στα Τρίκαλα από την αμερικανική πρεσβεία
- ICE – SS – Εκτελεστές: Ανατριχίλες ξυπνά η ναζιστική αισθητική του διοικητή της Συνοριακής Φρουράς του Τραμπ
- Απίστευτη δύναμη ο Πολονάρα: «Ήμουν στα πρόθυρα του θανάτου, αλλά θα επιστρέψω στα γήπεδα ως τις 20 Μαρτίου»
- Στέλαν Σκάρσγκαρντ: «Μην προσπαθείς να είσαι τέλειος. Πες στα παιδιά σου: συγγνώμη, είμαι άχρηστος, αλλά σας αγαπώ»
