30

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν την Παρασκευή για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων, στα Ζωνιανά σε συνέχεια της αστυνομικής επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, ερευνήθηκαν τρία σπίτια, ένα κατάστημα και μια αποθήκη, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν συνολικά 33 σάκοι με εκατόν ενενήντα δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, τα οποία εντοπίστηκαν σε χαράδρα σε κοντινή απόσταση από τα Ζωνιανά.

Επιπρόσθετα, ένα σακβουαγιάζ με πέντε κιλά ινδικής κάνναβης, τρεις σακούλες που περιείχαν πέντε κιλά από το ίδιο ναρκωτικό και ένας μεταλλικός τενεκές με πεντακόσια γραμμάρια χασίς.

Ακόμα, εντοπίστηκαν οκτώ κλεμμένα οχήματα, εκ των οποίων τρία ΙΧ, ένα φορτηγό, δυο δίκυκλες και δυο τετράτροχες μοτοσικλέτες.

Την ίδια ώρα, στον ανακριτή οδηγήθηκαν την Παρασκευή τρεις κάτοικοι των Ζωνιανών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες ημέρες για κατοχή ναρκωτικών και καλλιέργεια χασίς.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του ανακριτή Ρεθύμνου ο κατηγορούμενος για κατοχή 500 γραμμαρίων χασίς έλαβε 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ ο κατηγορούμενος για καλλιέργεια 43 δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης κρίθηκε προφυλακιστέος. Απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη για τον τρίτο κατηγορούμενο.

Στο μεταξύ ξεκινά η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, όπου στο εδώλιο θα καθίσουν επτά κατηγορούμενοι για πλημμελήματα, τα οποία αφορούν κατοχή πυρομαχικών, κατοχή γραμμαρίων χασίς και αντίσταση κατά της αρχής.

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο με την παρουσία διμοιρίας από την Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης για την αποφυγή επεισοδίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ