Ποινική δίωξη από την εισαγγελέα Πρωτοδικών κατά του προέδρου της ΕΡΤ Χρ.Παναγόπουλου
Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου κατά του προέδρου της ΕΡΤ Χρήστου Παναγόπουλου για «κακοδιαχείριση του ταμείου της ΕΡΤ με την καταβολή υψηλών αμοιβών μπόνους και πριμ».
38
Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου κατά του προέδρου της ΕΡΤ Χρήστου Παναγόπουλου.
Η κ. Ράικου διενήργησε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή καταγγελίες για «κακοδιαχείριση του ταμείου της ΕΡΤ με την καταβολή υψηλών αμοιβών μπόνους και πριμ».
Με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης της εισαγγελέως Πρωτοδικών κατά του προέδρου ΔΣ – Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ, η διοίκηση της ΕΡΤ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η εταιρεία ενεργεί εντός του πλαισίου του νόμου και των διαδικασιών που προβλέπουν οι κανονισμοί της. Η στρατηγική της εταιρείας παραμένει αταλάντευτη και δεδηλωμένη να φέρουμε την ΕΡΤ στο κέντρο του τηλεοπτικού τοπίου, μέσα σε περιβάλλον σκληρού ανταγωνισμού. Τα υπόλοιπα θα κριθούν στο ακροατήριο».
Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος είπε: «H ΕΡΤ και ο πρόεδρός της θα αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους, όπως έχουν υποχρέωση και δικαίωμα.
» Προσωπικώς είχα και έχω τη βεβαιότητα ότι η διοίκηση της ΕΡΤ έπραξε και πράττει με αποκλειστικό κριτήριο το συμφέρον της δημόσιας τηλεόρασης. Κάθε τι που εγείρεται ως ζήτημα προς διερεύνηση, θα βρει την τελική απάντησή του με τις οριστικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης.»
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έρχονται δύο νέα κύματα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πότε θα «χτυπήσουν»
- Σικελία: Πάνω από χίλιοι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας κατολίσθησης
- «Στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα» – Συλλυπητήρια για την τραγωδία στα Τρίκαλα από την αμερικανική πρεσβεία
- ICE – SS – Εκτελεστές: Ανατριχίλες ξυπνά η ναζιστική αισθητική του διοικητή της Συνοριακής Φρουράς του Τραμπ
- Απίστευτη δύναμη ο Πολονάρα: «Ήμουν στα πρόθυρα του θανάτου, αλλά θα επιστρέψω στα γήπεδα ως τις 20 Μαρτίου»
- Στέλαν Σκάρσγκαρντ: «Μην προσπαθείς να είσαι τέλειος. Πες στα παιδιά σου: συγγνώμη, είμαι άχρηστος, αλλά σας αγαπώ»
