Κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων της Κρήτης με αποκλεισμό του λιμανιού του Ηρακλείου
Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν την Παρασκευή κτηνοτρόφοι στην Κρήτη με κύριο αίτημα την προστασία του εισοδήματός τους. Οι κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου και απέκλεισαν το λιμάνι.
98
Στον αποκλεισμό του λιμανιού του Ηρακλείου προχώρησαν την Παρασκευή επαγγελματίες κτηνοτρόφοι, ζητώντας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, οδηγούν σε αφανισμό την κτηνοτροφία.
Το μεσημέρι, κτηνοτρόφοι του Ηρακλείου και του Λασιθίου, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του συλλόγου και στη συνέχεια, μέσω των κεντρικών δρόμων της πόλης, κατέληξαν στο λιμάνι, το οποίο απέκλεισαν με τα αγροτικά αυτοκίνητά τους, που έφεραν μαύρες σημαίες. Παράλληλα, απέκλεισαν και το ένα ρεύμα της παραλιακής λεωφόρου.
Ομάδα κτηνοτρόφων έχυσε γάλα και πέταξε σακιά με ζωοτροφές στο οδόστρωμα εντός του λιμανιού, εκδηλώνοντας έτσι τη διαμαρτυρία τους για τις αυξημένες τιμές.
Ακολούθησε η ανάγνωση του ψηφίσματος από τον πρόεδρο του συλλόγου επαγγελματιών κτηνοτρόφων Ηρακλείου Κωστή Καράτζη, το οποίο εγκρίθηκε δια βοής και με το οποίο -μεταξύ άλλων- ζητείται:
-Αντισταθμιστικά μέτρα στήριξης της κρητικής κτηνοτροφίας λόγω ιδιαιτερότητας, στην κατεύθυνση μείωσης του κόστους παραγωγής με:
α) Επιστροφή του ΦΠΑ των ζωοτροφών και λοιπών κτηνοτροφικών εφοδίων
β) Επιδότηση των μεταφορών ακόμη και από εθνικούς πόρους
γ) Επιδότηση καυσίμων στα κτηνοτροφικά αυτοκίνητα και στις ηλεκτρογεννήτριες των ποιμνιοστασίων με αρμεκτικά συστήματα.
-Κατώτερες τιμές 1,40 στο πρόβειο γάλα, 0,80 στο γίδινο και έξι ευρώ ανά κιλό στα αμνοερίφια και επτά ευρώ στα γάλακτος
– Αναγνώριση όλων των παραδοσιακών τυριών της Κρήτης ως ΠΟΠ και ΠΓΕ
-Εξυγίανση της αγοράς κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων με διαρκή έλεγχο στα λιμάνια, στη χονδρική και λιανική διακίνηση
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έρχονται δύο νέα κύματα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πότε θα «χτυπήσουν»
- Σικελία: Πάνω από χίλιοι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας κατολίσθησης
- «Στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα» – Συλλυπητήρια για την τραγωδία στα Τρίκαλα από την αμερικανική πρεσβεία
- ICE – SS – Εκτελεστές: Ανατριχίλες ξυπνά η ναζιστική αισθητική του διοικητή της Συνοριακής Φρουράς του Τραμπ
- Απίστευτη δύναμη ο Πολονάρα: «Ήμουν στα πρόθυρα του θανάτου, αλλά θα επιστρέψω στα γήπεδα ως τις 20 Μαρτίου»
- Στέλαν Σκάρσγκαρντ: «Μην προσπαθείς να είσαι τέλειος. Πες στα παιδιά σου: συγγνώμη, είμαι άχρηστος, αλλά σας αγαπώ»
