Προσχηματικές οι προσωπικές συνεντεύξεις μέσω ΑΣΕΠ, λέει το ΠΑΣΟΚ
Για ευνοιοκρατία και αδιαφάνεια στο σύστημα των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ κατηγόρησε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση, καταθέτοντας επερώτηση για τους αξιολογητές εκτός ΑΣΕΠ προς 12 υπουργούς. «Προσχηματικές οι προσωπικές συνεντεύξεις» λένε οι βουλευτές.
91
Για ευνοιοκρατία και διαφθορά στο σύστημα των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ κατηγόρησε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση, καταθέτοντας επερώτηση για τους αξιολογητές εκτός ΑΣΕΠ προς 12 υπουργούς.
Επερώτηση για τις προσλήψεις στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και για τους αξιολογητές της προσωπικής συνέντευξης κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ με πρώτο υπογράφοντα το βουλευτή Καρδίτσας Ντίνο Ρόβλια.
Η επερώτηση κατατέθηκε με αφορμή την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει προσωπικές συνεντεύξεις για πρόσληψη στο Δημόσιο από αξιολογητές και εκτός ΑΣΕΠ. Πρόκειται για «απαράδεκτη, αντισυνταγματική και διαβλητή συνέντευξη ακόμη και από συνταξιούχους υπαλλήλους» ανέφεραν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Οι βουλευτές κατηγορούν την κυβέρνηση για «αδιαφανείς, αναξιοκρατικές, άδικες και απαράδεκτες διαδικασίες προσλήψεων στο δημόσιο και σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, για ουσιαστική κατάργηση του αντικειμενικού συστήματος προσλήψεων, καθώς και για συνεχή απαξίωση του ΑΣΕΠ».
Επικρίνουν επίσης την κυβέρνηση για ευνοιοκρατία, παραποίηση στοιχείων, διαφθορά, προσχηματικές συνεντεύξεις στις διαδικασίες των προσλήψεων, για περιφρόνηση των υποσχέσεων σχετικά με την αντικειμενικότητα των προσλήψεων και για αδυναμία και αδιαφορία στην πάταξη των φαινομένων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρένα Δούρου: Ανάγκη για επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού
- Μοντέλο ΑΙ της Wall Street ερμηνεύει τους χρησμούς του προέδρου της FED
- Τραμπ: Μπορεί να βγει από το αδιέξοδο του πολέμου στο Ιράν; Για φαύλο κύκλο και μνήμες Βιετνάμ μιλούν στις ΗΠΑ
- Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: Καταγγελία για «επίθεση Πλακιά με κλωτσιές» κατά του κατηγορούμενου Στουρνάρα
- Θρίλερ στην Κυψέλη: Μυστήριο με τη σορό γυναίκας σε βαλίτσα – Σήμερα η νεκροψία – νεκροτομή
- Τη νέα εγκατάσταση αφαλάτωσης στην Αμοργό εγκαινίασε ο Κικίλιας: «Ενισχύουμε τις υποδομές των νησιών μας»
- Νίσυρος: Νέος μόνιμος σεισμολογικός σταθμός ενισχύει την παρακολούθηση του ηφαιστείου στο νησί
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)



























![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442