Σε ιστορικό υψηλό σκαρφαλώνει το ευρώ, άγγιξε τα 1,4364 δολάρια
Νέο ρεκόρ σημείωσε την Παρασκευή το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, αγγίζοντας τα 1,4364 δολάρια, με τους επενδυτές να αναμένουν μείωση των επιτοκίων της Fed στις 31 Οκτωβρίου καθώς επιβραδύνεται η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας. Ρεκόρ και για τον χρυσό.
27
Νέο ρεκόρ σημείωσε την Παρασκευή το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, αγγίζοντας τα 1,4364 δολάρια, με τους επενδυτές να αναμένουν μείωση των επιτοκίων της Fed στις 31 Οκτωβρίου καθώς επιβραδύνεται η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και ο χρηματοοικονομικός κλάδος υποφέρει από μεγάλες ζημίες.
Συγκεκριμένα, το ευρώ ανήλθε έως τα 1,4364 δολάρια, από 1,4324 αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Νέα Υόρκη. Αυτή την εβδομάδα, το πράσινο νόμισμα παρουσιάζει απώλειες 0,4% και από τις αρχές του έτους 8%.
Πλέον, οι περισσότεροι αναλυτές «βλέπουν» την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στο 1,45 μέχρι το τέλος του έτους.
Το δολάριο υποχωρεί για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς βαθαίνει η ύφεση στην αγορά ακινήτων, ενώ και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών δεν ήταν ενθαρρυντικά.
Η αγορά προθεσμιακών συμβολαίων στα επιτόκια (interest-rate futures) δείχνει 86% πιθανότητες να μειώσει η Fed τα επιτόκια κατά 0,25% σε 4,50%, έναντι 70% την προηγούμενη εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ διατήρησε σταθερό στο 4% το βασικό της επιτόκιο στις 4 Οκτωβρίου και η αγορά αναμένει ότι η επόμενη κίνηση θα είναι η αύξηση του κόστους δανεισμού, σε αντίθεση με ότι προβλέπεται να συμβεί στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.
* Ρεκόρ σημείωσε την Παρασκευή και η τιμή του χρυσού, καθώς ανήλθε στα 778,50 δολάρια η ουγγιά, υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 1980.
Μόνο από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενισχύεται κατά 15%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σενάρια διαχείρισης του ηφαιστειακού κινδύνου από ενδεχόμενο τσουνάμι – Πόσο ασφαλής είναι η καλντέρα της Σαντορίνης
- Greece: Winter Sales Bring Extended Sunday Shopping Hours
- Το καλοσυνάτο αδεσποτάκι κουταβάκι Πίξι αναζητά τον άνθρωπό του
- «Δε μας επιτρέπεται να γερνάμε» – Το μοντέλο των 80s, Κιμ Αλέξις, μιλάει στα 64 της για την «καταπίεση της ομορφιάς»
- Ηχητικές παρωπίδες στο γραφείο: Να φοράει κανείς ακουστικά στη δουλειά ή να μη φοράει;
- Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές 18 και 25 Ιανουαρίου

