Πρόστιμο 373 εκατ. δολάρια επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση στην BP
Πρόστιμο συνολικού ύψους 373 εκατ. δολαρίων επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση στον πετρελαϊκό κολοσσό BP, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και διαφθορά.
27
Πρόστιμο συνολικού ύψους 373 εκατ. δολαρίων επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση στον πετρελαϊκό κολοσσό BP, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και διαφθορά.
Τα 50 εκατ. δολάρια αφορούν στην έκρηξη σε διυλιστήριο στο Τέξας, το 2005, όταν έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 150.
Σημειώνεται ότι είναι το υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί βάσει της σχετικής νομοθεσίας (Clean Air Act).
Τα 303 εκατ. δολάρια αφορούν στη συμμετοχή τεσσάρων πρώην υπαλλήλων της εταιρείας σε σκάναδαλο χειραγώγησης των τιμών προπανίου την περίοδο Απριλίου 2003-Φεβρουαρίου 2004.
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε μάλιστα ότι η ΒΡ θα επιτηρείται από μία ανεξάρτητη επιτροπή για τα επόμενα τρία χρόνια, ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση των συμφωνηθέντων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δίκη υποκλοπών: Έθεσαν σε κίνδυνο τη Δημοκρατία οι πράξεις Ντίλιαν, Χάμου, Μπίτζιου, Λαβράνου, τόνισε ο Λιανός
- Κολομβία: Ο πρόεδρος Πέτρο λέει ότι γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας
- ΠΟΥ: Οι μισοί από τους 94 και πλέον εκατ. ανθρώπους με καταρράκτη δεν έχουν πρόσβαση σε επέμβαση
- Ιράν: Ο Αραγκτσί λέει πως έχει δώσει εντολή για σχέδιο που θα διασφαλίζει την μη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων [βίντεο]
- Βουλή ΗΠΑ: Θυελλώδης συνεδρίαση κατά την ακρόαση των επικεφαλής των υπηρεσιών για τη μετανάστευση
- Ουκρανία: 4 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά, σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο
