93

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τρίτη, με την αγορά να επηρεάζεται θετικά από την ανάκαμψη των διεθνών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.208,46 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,73%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 406,33 εκατομμύρια ευρώ.

Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν σε θετική τροχιά, με εξαίρεση των Ταξιδιών-Αναψυχής και της Κοινής Ωφέλειας που υποχώρησαν κατά 0,61% και 0,48% αντίστοιχα.

Τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι εξής: των Τροφίμων-Ποτών κατά 3,94%, των Τραπεζών κατά 2,71% και των Πρώτων Υλών σε ποσοστό 1,53%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,02%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,83% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 1,43%.

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών: Καραμολέγκος +17,12%, Ικτίνος +11,76% και Ιντεάλ (Π) +9,52%.

Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι μετοχές των εταιριών: Εμπορικός Δεσμός (Κ) -6,25%, Plias -4,65% και Ιπποτούρ (Κ) -3,66%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 221 ενισχύθηκαν, 45 υποχώρησαν και 35 παρέμειναν αμετάβλητες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ