Αλμα 67% στα κέρδη της Apple, με την ώθηση των Mac και iPod
Υπερέβησαν τις προβλέψεις τα κέρδη της Apple κατά το τρίμηνο που τέλειωσε το Σεπτέμβριο, παρουσιάζοντας άνοδο 67%. Το καλό οικονομικό έτος για την εταιρεία σημαδεύτηκε από την ενίσχυση των πωλήσεων υπολογιστών Mac, την ενισχυμένη ζήτηση για iPod και το λανσάρισμα του iPhone.
28
Υπερέβησαν τις προβλέψεις τα κέρδη της Apple κατά το τρίμηνο που τέλειωσε το Σεπτέμβριο, παρουσιάζοντας άνοδο 67%. Το καλό οικονομικό έτος για την εταιρεία σημαδεύτηκε από την ενίσχυση των πωλήσεων υπολογιστών Mac, την ενισχυμένη ζήτηση για iPod και το λανσάρισμα του iPhone.
Τα κέρδη αυξήθηκαν στα 904 εκατ. δολάρια, ή 1,01 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 542 εκατ. δολαρίων ή 62 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.
Οι πωλήσεις έφτασαν τα 6,2 δισ. δολάρια, καθώς η εταιρεία σημείωσε νέο ρεκόρ σε ό,τι αφορά τη διάθεση υπολογιστών της στην αγορά. Το δ΄οικονομικό τρίμηνο του 2006 οι πωλήσεις ήταν στα 4,84 δισ. δολάρια.
Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για κέρδη 86 σεντς ανά μετοχή και πωλήσεις 6,07 δισ. δολαρίων.
Η Apple ανακοίνωσε ότι πούλησε 2,16 εκατομμύρια Mac στο τρίμηνο (+34%) και 10,2 εκατομμύρια iPod (+17%). Συνολικά, πάνω από 120 εκατομμύρια iPod έχουν διατεθεί από το 2001.
Η εταιρεία αναφέρει ότι το «νεοφερμένο» iPhone σημειώνει ακόμα καλύτερη πορεία από το iPod.
Στο πρώτο πλήρες τρίμηνό του στα ράφια, το κινητό τηλέφωνο της Apple έχει σημειώσει πωλήσεις 1,12 εκατομμυρίων μονάδων.
Συνολικά έχουν διατεθεί 1,39 εκατομμύρια iPhone από το ντεμπούτο της συσκευής, στις 29 Ιουνίου.
«Προσβλέπουμε σε ένα ισχυρό τρίμηνο Δεκεμβρίου, καθώς θα μπούμε στην περίοδο των εορτών με τα καλύτερα προϊόντα που είχαμε ποτέ» δήλωσε το αφεντικό της Apple, Στιβ Τζομπς.
Στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, η μετοχή της εταιρείας κέρδιζε το πρωί της Τρίτης 12,30 δολάρια, στα 186,66.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Σενάρια διαχείρισης του ηφαιστειακού κινδύνου από ενδεχόμενο τσουνάμι – Πόσο ασφαλής είναι η καλντέρα της Σαντορίνης
- Greece: Winter Sales Bring Extended Sunday Shopping Hours
- Το καλοσυνάτο αδεσποτάκι κουταβάκι Πίξι αναζητά τον άνθρωπό του
- «Δε μας επιτρέπεται να γερνάμε» – Το μοντέλο των 80s, Κιμ Αλέξις, μιλάει στα 64 της για την «καταπίεση της ομορφιάς»
- Ηχητικές παρωπίδες στο γραφείο: Να φοράει κανείς ακουστικά στη δουλειά ή να μη φοράει;
- Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές 18 και 25 Ιανουαρίου

