Ένταση στην Βολιβία για τον έλεγχο του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας
Χιλιάδες Βολιβιανοί, κάτοικοι της επαρχίας όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα της χώρας Σάντα Κρουζ, κατέλαβαν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ζητώντας να εισπράξουν οι Αρχές της επαρχίας τους και όχι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τα αεροπορικά τέλη.
95
Χιλιάδες Βολιβιανοί, κάτοικοι της επαρχίας όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα της χώρας Σάντα Κρουζ, κατέλαβαν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ζητώντας να εισπράττουν οι Αρχές της επαρχίας τους και όχι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τα τέλη από ένα αμερικανικό αεροσκάφος.
Πάνω από 7.000 διαδηλωτές εισέβαλλαν στους χώρους του αεροδορμίου φωνάζοντας «Είναι δικό μας!».
Από την Πέμπτη, το αεροδρόμιο Βιρού Βιρού τελούσε υπό κατάληψη από 220 στρατιώτες με εντολή του πρόεδρου της χώρας Έβο Μοράλες. Ο στρατός ήλεγχεκαι το μικρότερο αεροδρόμιο Ελ Τρομπίγιο. Τελικά, οι κυβερνητικές δυνάμεις αποσύρθηκαν.
Την Πέμπτη, εκατοντάδες κάτοικοι της Σάντα Κρουζ προσπάθησαν να σπάσουν τις εισόδους αλλά απωθήθηκαν με δακρυγόνα. Στενός συνεργάτης του Έβο Μοράλες δήλωνε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να προκληθεί σύγκρουση αν και καμία πλευρά δεν φαίνοταν να υποχωρεί.
Ο Ρούμπεν Κόστας, κυβερνήτης της περιφέρειας Σάντα Κρουζ, ζητά περισσότερη αυτονομία από το ομοσπονδιακό κράτος και δεν στηρίζει τις προσπάθειες του Μοράλες να εθνικοποιήσει τις βιομηχανίες και να αναδιανείμει τον εθνικό πλούτο. Το καθεστώς αυτονομίας είχε παραχωρηθεί στις αρχές της δεκαετίας του 90.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι εντοπίστηκαν περιπτώσεις υπεξαίρεσης στην διοίκηση του αεροδρομίου που απέδιδε υπέρογκο ποσό από τα έσοδα σε μισθούς και όχι στη συντήρηση.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός κοντράρονται για την κούπα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
- ΙΣΑ: 5.400 γιατροί έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια-
- Επιστροφή στη δράση στη Super League – Μεγάλες «μάχες» για τα play out σε Νίκαια και Τρίπολη
- Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι πινάκιο δικαστηρίου
- Πώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αλλάζει και τις καταναλωτικές μας συνήθειες
- Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Άνοιξε η πλατφόρμα
- Ιράν: Πανηγυρισμοί στην Τεχεράνη για την κατάρριψη των δύο αμερικανικών αεροσκαφών – Το Ισραήλ βομβαρδίζει γέφυρες στον Λίβανο
- Αντετοκούνμπο για τους Μπακς: «Όταν κάποιος μου λέει να μην παίξω είναι σαν προσβολή για εμένα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442