
Τα κινεζικά χρηματιστήρια οδεύουν προς κατάρρευση, προβλέπει ο Αλαν Γκρίνσπαν
Ο πρώην πρόεδρος της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, προέβλεψε ότι τα κινεζικά χρηματιστήρια, που σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οδεύουν προς κατάρρευση.«Θα υπάρξει κραχ στην Κίνα. Αυτό που αγνοώ είναι το πότε» πρόσθεσε.
93
Τα κινεζικά χρηματιστήρια, που σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οδεύουν προς κατάρρευση, προέβλεψε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), Αλαν Γκρίνσπαν.
«Θα υπάρξει ένα κραχ στην Κίνα. Αυτό που αγνοώ είναι το πότε», είπε ο Γκρίνσπαν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Emerging Markets («Αναδυόμενες Αγορές»).
Ο Γκρίνσπαν εξήγησε ότι η πεποίθησή του αυτή πηγάζει από το γεγονός της «έλλειψης ιστορικής κουλτούρας των αγορών» στην Κίνα.
Από τις αρχές του έτους το Χρηματιστήριο της Σαγκάης έχει καταγράψει άνοδο κατά 100%, ενώ το 2006 σημείωσε άνοδο 130%.
Την Παρασκευή έκλεισε με οριακή πτώση (-0,12%), στις 5.818,05 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη – Τρεις τραυματίες
- Notos Com: Οριστικό λουκέτο για το κατάστημα στην Ομόνοια
- Το Ισραήλ έστειλε συστοιχία του Iron Dome και προσωπικό στα ΗΑΕ υπό τον φόβο επιθέσεων από το Ιράν
- Tραμπ – Σι: Οι αμερικανοί CEO επιδιώκουν οφέλη από τη σύνοδο κορυφής της Κίνας
- Κρυπτονομίσματα: Στο… μικροσκόπιο τα crypto
- Ο Πέρεθ προκήρυξε εκλογές στη Ρεάλ Μαδρίτης
