53

Την αποφασιστικότητά του να δώσει τον αγώνα του με οποιοδήποτε κόστος και αποτέλεσμα εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος από το Μαϊάμι, τη Δευτέρα. Ο Μακαριότατος δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στους γιατρούς του και απάντησε στα σενάρια διαδοχής του.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως δεν είναι μόνος του στον αγώνα που δίνει, καθώς έχει στο πλευρό του τον κόσμο, ενώ σημείωσε ότι πάνω από τους γιατρούς και τα φάρμακα είναι η αγάπη του Θεού. «Πιστεύω ότι στο τέλος θα νικήσουμε» υπογράμμισε.

Η ζωή έχει δοκιμασίες, δοκιμαζόμαστε κάθε στιγμή, υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και σημείωσε ότι η Ελλάδα και η αγάπη του κόσμου του δίνουν δύνανη ψυχής για να σταθεί όρθιος σε αυτή τη δυσκολία.

Κάνοντας μνεία στα όσα συνέβησαν στο χειρουργείο, ο κ. Χριστόδουλος ανέφερε πως όταν ο Ανδρέας Τζάκης τον συνέφερε από τη νάρκωση και του είπε ότι η μεταμόσχευση δεν είναι δυνατόν να γίνει, αισθάνθηκε μεγάλη θλίψη και πως όλα κατέρρεαν. Σημείωσε, δε, πως το ίδιο συνέβη και στον κ. Τζάκη, καθώς δεν περίμενε ούτε ο ίδιος την εξέλιξη αυτή.

Ο κ. Χριστόδουλος εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στην Ελλάδα, ωστόσο ανέφερε πως αυτό θα εξαρτηθεί από το τελικό σχήμα θεραπευτικής αγωγής που θα του δοθεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στους γιατρούς του, τόσο στον Ανδρέα Τζάκη, όσο και σε αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ άφησε αιχμές κατά εκείνων που επέκριναν την επιλογή της μεταμόσχευσης, σημειώνοντας πως όλοι είχαν συμφωνήσει ότι πρόκειται για την πλέον ενδεδειγμένη λύση και για άγνωστους, δικούς τους λόγους τώρα άλλαξαν γνώμη.

Ερωτηθείς για τη συζήτηση περί διαδοχής του που έχει ανοίξει μεταξύ των μητροπολιτών, ο κ. Χριστόδουλος παρατήρησε πως δεν έχει τέτοιου είδους πληροφόρηση, ωστόσο επισήμανε πως εκείνο που προέχει είναι να είναι κανείς ψύχραιμος αυτές τις ώρες και πρέπει να είναι πάνω από τις μικρότητες και τα λάθη των ανθρώπων.

Επισήμανε, ακόμη, ότι δεν πιστεύει πως είναι αναντικατάστατος, κι όταν έρθει η ώρα της διαδοχής θα γίνουν αυτές οι διαδικασίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ