Παρεμβάσεις από Ανδρ.Λοβέρδο και Μ.Χρυσοχοΐδη στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
«Πρέπει αυτός που θα κερδίσει την πολιτική μάχη της 11ης Νοεμβρίου να είναι σε θέση την επόμενη μέρα να κερδίσει τον Καραμανλή και την ΝΔ» είπε στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρ.Λοβέρδος, ενώ ο Μ.Χρυσοχοΐδης είπε ότι το σύνθημα πρέπει να είναι αναδιανομή προοπτικών και δυνατοτήτων για όλους.
27
«Πρέπει αυτός που θα κερδίσει την πολιτική μάχη της 11ης Νοεμβρίου να είναι σε θέση την επόμενη μέρα να κερδίσει τον Καραμανλή και την ΝΔ» είπε στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρ.Λοβέρδος, ενώ ο Μ.Χρυσοχοΐδης είπε ότι το σύνθημα πρέπει να είναι αναδιανομή προοπτικών και δυνατοτήτων για όλους.
Αναφερόμενος στις αιτίες της εκλογικής ήττας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «έφταιξε η μεθοδολογία της ηγεσίας 2004-2007, που δεν παραμέρισε τα προβλήματα που είχαν προστεθεί από τον κυβερνητισμό, αλλά που τα άφησε να λιμνάζουν».
Ο κ. Λοβέρδος επίσης είπε ότι οι αιτίες της ήττας «σε τίτλους» περιλαμβάνουν, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η πολιτική διαχείριση του ζητήματος των πυρκαγιών και η εν γένει αδυναμία καθορισμού πολιτικού στίγματος από το ΠΑΣΟΚ.
«Όποιος τολμούσε από εμάς να λέει ότι έρχονται οι εκλογές τον Σεπτέμβριο, ήταν ύποπτος, δεν πρόβλεπε σωστά, γιατί κάτι κακό ήθελε για την παράταξη. Και μάλιστα με ένα τρόπο που δεν θέλω να σχολιάσω, είχε αποκρουστεί η προοπτική της επιλογής Καραμανλή για εκλογές τον Σεπτέμβριο με βάση την οικονομία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.
Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «η μεθοδολογία της ηγεσίας παρέμεινε η ίδια. Δεν μπορώ να δεχτώ στις εκλογές πως φταίει ο λαός που δεν κατάλαβε ή που παρεξήγησε». Επίσης, επισήμανε ότι «στις εκλογές ο λαός δεν στέλνει μηνύματα. Στις εκλογές η λαϊκή κυριαρχία παίρνει αποφάσεις».
Με την επισήμανση ότι οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ οδήγησαν στην δημιουργία μιας μεσαίας τάξης που αποτελεί περίπου το 70% του ελληνικού πληθυσμού ξεκίνησε την ομιλία του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αντιπαραθέτοντας ταυτόχρονα σε αυτήν την επισήμανση μια άλλη, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τη νέα κοινωνική πραγματικότητα με «εκκωφαντική σιωπή και επιδεικτική αμηχανία».
Ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε με έμφαση ότι το κοινωνικό ζήτημα σήμερα αφορά μια ολόκληρη γενιά η οποία αν και είναι προικισμένη με πλούσια προσόντα αποκτηθέντα με τεράστιες δημόσιες, κοινωνικές και ιδιωτικές οικογενειακές δαπάνες, είναι αντιμέτωπη με «τον κίνδυνο της κοινωνικής καθόδου».
Ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι «έχουμε μια γενιά οργισμένη, χωρίς ελπίδα, που αντιδρά τυφλά αυτή τη στιγμή και την οργή αυτή αξιοποίησε κατά τον καλύτερο τρόπο ο Συνασπισμός, τη μετέφρασε δήθεν ο κ. Αλαβάνος σε ριζοσπαστισμό, τους χαϊδεύει τ’ αυτιά, τους λέει έχετε δίκιο να είστε οργισμένοι, χωρίς φυσικά να τους προσφέρει καμιά απολύτως λύση. Εισπράττει απλά την οργή τους και ορισμένοι από εμάς μιλάνε για αριστερή στροφή».
«Θέλουμε αναδιανομή προοπτικών και δυνατοτήτων για όλους. Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημά μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοϊδης τονίζοντας ότι «το μεταπολιτευτικό οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο ανάπτυξης έχει τελειώσει».
Ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε επίσης ότι κανείς δεν εμπόδισε το ΠΑΣΟΚ να συζητήσει για όλα αυτά, ωστόσο επελέγησαν «σημεία και πεδία σύγκρουσης πιο «λάιτ» γιατί αυτά δημιουργούν εντυπώσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βιολάντα: Πανελλαδική απεργία στον κλάδο τροφίμων στις 3 Φεβρουαρίου
- Χαμηλές θερμοκρασίες, μεγάλη όρεξη: Γιατί πεινάμε περισσότερο τον χειμώνα;
- Καιρός – Κακοκαιρία: Έρχονται νέες ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πού χρειάζεται προσοχή
- Παραιτήσεις στην Πινακοθήκη του Οντάριο μετά την απόρριψη έργου της Ναν Γκόλντιν λόγω κατηγοριών περί «αντισημιτισμού»
- Η επιστήμη ξέρει αν η εκδίκηση είναι «ένα πιάτο που τρώγεται κρύο»
- Εισιτηριοδιαφυγή: Σφίγγει ο κλοιός στις συγκοινωνίες

