Αξέχαστη μέρα και δίκαιη πρόκριση, συμφωνούν Λίνεν και Τζιμπούρ
Ο Πανιώνιος προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, παρότι έχασε 1-0 από την Σοσό στο γήπεδό του και τόσο ο Έβαλντ Λίνεν, όσο και ο Ραφίκ Τζιμπούρ έκαναν λόγο για δίκαιη πρόκριση.
Ο Πανιώνιος προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, παρότι έχασε 1-0 από την Σοσό στο γήπεδό του και τόσο ο Έβαλντ Λίνεν, όσο και ο Ραφίκ Τζιμπούρ έκαναν λόγο για δίκαιη πρόκριση.
Οι «κυανέρυθροι» βασίστηκαν στη νίκη με 2-0 που είχαν από το πρώτο παιχνίδι και κάνοντας προσεκτική εμφάνιση, κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τους ομίλους.
Ο Έβαλντ Λίνεν τόνισε μετά τη λήξη της αναμέτρησης:
«Εάν δούμε συνολικά τα δύο παιχνίδια αξίζαμε την πρόκριση, την οποία ουσιαστικά την πήραμε στο πρώτο παιχνίδι. Γνωρίζαμε ότι η Σοσό είναι καλύτερη από ότι είχε δείξει στο πρώτο ματς, γιατί τότε δεν είχε νίκη και οι παίκτες της δεν είχαν αυτοπεποίθηση.
» Σήμερα, στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν τυχεροί που δε φάγαμε γκολ στο πρώτο τέταρτο. Πέρα από δύο φάσεις, είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, αν και είχαμε 2-3 καλές ευκαιρίες να το κάνουμε. Είχαμε πρόβλημα με την τελική πάσα, καθώς βρισκόμασταν συνεχώς οφ σάιντ και δε ξέρω κατά πόσο ήμασταν στα αλήθεια.
» Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, που μας χάρισε μια αξέχαστη μέρα. Ήταν υπέροχη η συμπεριφορά του και μας στήριξε σε αυτό το δύσκολο παιχνίδι.
» Μετά δεχθήκαμε το γκολ, όπως επίσης και μεγάλη πίεση, όμως σταθήκαμε καλά στο τελευταίο 20λεπτο και κρατήσαμε άνετα στο σκορ» είπε ο Γερμανός τεχνικός.
Από την πλευρά του, ο Τζιμπούρ σχολίασε: «Γνωρίζαμε ότι θα ήταν δύσκολο το ματς, αλλά πιστοποιήσαμε την καλή μας εμφάνιση του πρώτου ματς και πήραμε την πρόκριση.
» Πιστεύω ήταν δίκαιη η πρόκρισή μας. Η Σοσό δεν έπαιξε καλά στα δύο ματς, ενώ εμείς δείξαμε με την παρουσία μας και στα δύο ματς».
Όσο για την συνέχεια, ο φορ του Πανιωνίου τόνισε:
«Τώρα, θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρώπη δεν πάμε να κατακτήσουμε το UEFA, αλλά για να έχουμε μια καλή παρουσία στους ομίλους».
Ο Γιώτης Σταματόπουλος πρόσθεσε από την πλευρά του:
«Περιμέναμε ένα δύσκολο ματς. Δεν βοήθησε που δεχθήκαμε γκολ, αλλά καταφέραμε να λειτουργήσουμε καλά στην άμυνα, αν και στην επίθεση έπρεπε να προσπαθήσουμε περισσότερο».
Δείτε πώς δια,μορφώθηκαν τα ζευγάρια στους «4» του Champions League, μετά τις προκρίσεις των Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου, με τις οποίες ολοκληρώθηκε η φάση των προημιτελικών.
Χειρότερα δεν γινόταν για την Άρσεναλ που κινδύνεψε από την Σπόρτινγκ, η οποία είχε και δοκάρι στο 43’, καθώς οι γηπεδούχοι κάθισαν στο 1-0 του πρώτου αγώνα. Δοκάρι είχε και η Άρσεναλ στο 84’.